Prima pagină » National » Concluziile întâlnirii lui Vladimir Putin cu Emmanuel Macron! Urmează zile cruciale în conflictul din Ucraina
Concluziile întâlnirii lui Vladimir Putin cu Emmanuel Macron! Urmează zile cruciale în conflictul din Ucraina

Concluziile întâlnirii lui Vladimir Putin cu Emmanuel Macron! Urmează zile cruciale în conflictul din Ucraina

08 feb. 2022, 08:12,
în National

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că zilele următoare vor fi cruciale pentru atenuarea conflictului cu Ucraina, după o întâlnire cu Vladimir Putin din Rusia. Putin a sugerat că au fost înregistrate progrese în timpul primului său summit de la Moscova cu un lider occidental, de când trupele ruse s-au adunat la granițele Ucrainei.

Asta în condițiile în care poziționarea Franței este una extrem de evidentă.În trecut, Emmanuel Macron a condamnat intenția lui Vladimir Putin de a invada Ucraina și a menționat faptul că va trimite trupele militare franceze în România, dacă situația o va cere.

Concluziile întâlnirii lui Vladimir Putin cu Emmanuel Macron

Emmanuel Macron, președintele Franței s-a întâlnit ieri cu Vladimir Putin unde au discutat despre posibilitatea ca Rusia să invadeze Ucraina. Moscova a negat orice plan de invadare. Cu toate acestea, puterile occidentale au devenit din ce în ce mai preocupate de posibilitatea unui conflict. Oficialii americani au declarat duminică că Rusia a adunat 70% din forțele militare necesare pentru o invazie la scară largă .

Luni, președintele Joe Biden a amenințat că va închide un gazoduct rusesc cheie către Germania dacă Moscova invadează Ucraina în urma unei întâlniri cu cancelarul german Olaf Scholz la Washington .  Premierul britanic Boris Johnson și-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru sancțiuni. El a adăugat că Marea Britanie are în vedere desfășurarea în regiune a luptătorilor Royal Air Force (RAF) și a navelor de război ale Royal Navy.

Țările occidentale au respins deja o serie de cereri ale Moscovei, inclusiv că alianța de apărare NATO să excludă că Ucraina să devină membră și să-și reducă prezența militară în Europa de Est. Ei au sugerat în schimb alte domenii de negociere, de exemplu discuții privind reducerea armamentului nuclear.

În trecut, Joe Biden a afirmat faptul că ia în calcul aplicarea unor sancțiuni Rusiei, dar și aplicarea unor sancțiuni personale către Vladimir Putin dacă acesta va ordona intervenția militară în Ucraina.

Ce spune Emmanuel Macron după discuțiile cu Vladimir Putin

Macron, care a vorbit cu Putin la o cină de cinci ore, a declarat reporterilor că zilele următoare vor fi „decisive” și „necesită discuții intense pe care le vom continua împreună”.

Președintele rus a spus că unele dintre propunerile domnului Macron „ar putea sta la baza unor pași comuni suplimentari”, afirmând că „probabil sunt încă prea devreme pentru a vorbi despre acestea”.

Cei doi vor vorbi din nou după ce președintele francez va călători marți la Kiev pentru a se întâlni cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky. Putin a repetat ulterior avertismentele anterioare că, dacă Ucraina se alătură alianței militare occidentale NATO și încearcă să recupereze Crimeea – pe care Rusia a anexat-o acum opt ani – prin forță, Europa ar putea fi absorbită într-un conflict major.

„Vrei să lupte Franța cu Rusia?” a întrebat el reporterii francezi. „Asta se va întâmpla. Și nu vor fi câștigători.”

Emmanuel Macron a menționat, în urmă cu câteva săptămâni că va susține alianța NATO în cazul unui eventual conflict al Rusiei cu Ucraina. Acesta a vorbit despre posibilitatea ca Franța să trimită trupele militate în România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`