Prima pagină » National » Concluzie trasă de poliţişti şi psihologi: Consumul de droguri stă la baza crimelor şi tentativelor de omor din ultimul an

Concluzie trasă de poliţişti şi psihologi: Consumul de droguri stă la baza crimelor şi tentativelor de omor din ultimul an

22 sept. 2022, 14:55, 1 ,
în National

Consumul de droguri, în special două substanţe interzise stau la baza multor crime şi tentative de omor din ultimul an. După atâtea cazuri în care nenumărate persoane au ajuns la spital bătute sau înjunghiate, poliţiştii au ajuns în cele din urmă la o concluzie.

Iată ce au concluzionat specialiştii.

Acestea îi fac pe pe consumatori să devină foarte agresivi şi greu de controlat

Consumul de droguri stă la bază mai multor crime şi tentative de omor

O analiza făcută de poliţişti şi psihologi a scos în evidenţă cum consumul de droguri sta la bază mai multor fărădelegi. Spre exemplu, în octombrie anul trecut, o fetiţă de nici cinci ani a fost omorâtă şi incendiată de tatăl vitreg. În aceeaşi lună, un tânăr îşi şi-a înjunghiat tatăl vitreg. Apoi, un student marocan omorât de alţi doi colegi, un adolescent şi-a rănit grav fratele, iar un bărbat a fost atacat în casă de trei oameni ai străzii.

Toate aceste violenţe au în comun un singur lucru: consumul de droguri. Mai precis, consumul de şoricioaică şi cristal. Acestea sunt supranumite pe străzi şi drogurile săracului, făcându-i pe consumatori să devină foarte agresivi şi greu de controlat. Iar la această concluzie au ajuns şi procurorii care s-au ocupat de cazuri.

„Cristal, care e o substanță cu amfetamină și care creează o stare de agresivitate anormală…Ne-am ridicat chiar problema extinderii urmăririi penale pentru complicitate la tentativă de omor sub forma intenției indirecte.”, spune Pavel Palcu, procuror criminalist.

Se pare că aceste două substanţe dau dependenţă rapid şi provoacă stări de nervozitate şi agresivitate.

„Consumul unor astfel de substanțe are efect excitant și duce la stări de neliniște, insomnie, o capacitate de judecată afectată, unde pot apărea halucinații, iar la unele persoane poate surveni o psihoză paranoidă care duce la violență.”, precizează Alis Chivu, psiholog.

„Decurge foarte greu ancheta. Chiar dacă ne-am sesizat la ora 16:00, până noaptea la 3:00 nu putem comunica, nici noi, nici avocații, cu ei”, a mai explicat procurorul criminalist.

Din nefericire, spun anchetatorii, aceste droguri se vând la colţ de stradă, fiind la îndemâna oricărui tânăr.

A ars casa din temelii pentru că nu mai primea bani de droguri

În sprijinul acestei concluzie vine și un caz, prezentat recent în Cotidianul BZI, unde, un tânăr în vârstă de 23 de ani din Moinești a fost reținut de oamenii legii după ce a incendiat casa părinșilor pentru că aceștia nu-i dădeau bani de droguri. Vecinii au relatat cum bărbatul s-a supărat pe mama lui pentru că femeia nu a vrut să îi încurajeze această patimă. Acum însă, femeia în vârstă de 65 de ani a rămas pe drumuri împreună cu fiul, nora şi nepoţii ei.

Vecinii au intervenit de urgentă pentru a ajuta la stinsul flăcărilor, dar acestea s-au extins rapid și oamenii au fost nevoiți să sune la numărul unic de urgentă 112. Pompierii ajunşi la fața locului au reuşit să stingă flăcările abia după trei ore. În tot acest timp, focul s-a manifestat la parter şi etaj, în total fiind arși 130 de metri pătrați de acoperiș..

”Pot să vă povestesc de băiatul ăsta că nu era supravegheat, se droga şi ameninţa pe femeia asta amărâtă. Aşa am auzit că a dat cu benzină şi a dat foc la femeie” a povestit o vecină conform Ştirile ProTV.

Așadar, consumul de droguri ar putea fi una din bazele ce duc la săvârșirea atâtor crime și tentative de omor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *