Prima pagină » Eveniment-Social » Concertul din luna decembrie, „3 tenori ieșeni de Crăciun”, va fi susținut timp de trei zile consecutive – FOTO

Concertul din luna decembrie, „3 tenori ieșeni de Crăciun”, va fi susținut timp de trei zile consecutive – FOTO

30 nov. 2023, 02:00, 2 ,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

După succesul pe care l-a avut, anul trecut, concertul „3 tenori ieșeni de Crăciun”, susținut de Andrei Fermeșanu, Florin Guzgă și Andrei Apreotesei, ieșenii se pot bucura din nou de spectacol pe 14, 15 și 16 decembrie 2023

Iubitorii de muzică clasică îi pot urmări pe cei 3 tenori în cele trei zile la Sala Unirii a fostului cinematograf Victoria. Alături de celebrii tenori ieșeni, pe scenă vor urca și Corul Marii Uniri, dirijat de Mădălin Munteanu, și Corpul de Copii al Municipiului Iași, dirijat de Raluca Zaharia.

Concertul „3 tenori ieșeni de Crăciun” va fi susținut în trei zile consecutive

 sediul fostului cinematograf Victoria Iași

Concertul „3 tenori ieșeni de Crăciun” are loc în Sala Unirii a fostului cinematograf Victoria

În urma succesului pe care l-a avut concertul „3 tenori ieșeni de Crăciun” în anul 2022, susținut de Andrei Fermeșanu, Florin Guzgă și Andrei Apreotesei, anul acesta, în luna decembrie, ieșenii iubitori de muzică clasică se pot bucura din nou de spectacol.

Astfel, în zilele de 14, 15 și 16 decembrie, în Sala Unirii a fostului cinematograf Victoria vor răsuna colinde. Biletele pentru zilele de 14 și 15 decembrie s-au vândut foarte repede, iar pentru concertul din ziua de 16 decembrie mai sunt disponibile foarte puține.

„Concertul de pe 16 decembrie este unul dintre cele pe care le susținem în toată țara, avem șapte în perioada Crăciunului, iar, în Iași, acesta este al treilea. Va fi ca un miniturneu în Moldova, iar după succesul înregistrat anul trecut am hotărât să continuăm și anul acesta, venim cu o parte dintre colindele românești, dar cu aranjament orchestral, iar pentru partea a doua – cu cântece de pe tot globul, care au o tematică a Crăciunului”, a transmis Andrei Fermeșanu, managerul interimar al Operei Naționale Iași.

Cei 3 tenori vor susține concertul de Crăciun în mai multe orașe

cei trei tenori ieșeni pe scenă

Cei Trei Tenori vor susține concertul de Crăciun în mai multe orașe

După ce vor susține așteptatul concert în cele trei zile consecutive la Iași, cei trei tenori vor ajunge și la Galați în data de 18 decembrie, următoarea zi, respectiv 19 decembrie, în Bacău, mai apoi, în ziua de 20 în Botoșani și vor încheia acest mic turneu din luna cadourilor în data de 22 decembrie în Piatra Neamț.

Andrei Fermeșanu, managerul Operei Naționale Române Iași, Florin Guzgă, directorul artistic al aceleiași instituții, și Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași, propun un program format din cele mai frumoase colinde și cântece de Crăciun.

„Pe lângă cei trei tenori acompaniați de orchestră avem și două coruri, Corul Marii Uniri, dirijat de Mădălin Munteanu, și Corpul de Copii al Municipiului Iași, dirijat de Raluca Zaharia. La un sumar de artiști avem 60 de copilași cărora li se adaugă 25 de coriști, plus orchestra, deci suntem undeva la 150 de artiști pe scenă”, adaugă Andrei Fermeșanu, managerul interimar al Operei Naționale Iași, în legătură cu concertul „3 tenori ieșeni de Crăciun”.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024