Prima pagină » Local » Concerte live și mâncare sofisticată pentru ieșenii îndrăgostiți! Oferta restaurantelor de Valentine’s Day. Bărbații trebuie să scoată o sumă importantă din portofel
Concerte live și mâncare sofisticată pentru ieșenii îndrăgostiți! Oferta restaurantelor de Valentine's Day. Bărbații trebuie să scoată o sumă importantă din portofel

Concerte live și mâncare sofisticată pentru ieșenii îndrăgostiți! Oferta restaurantelor de Valentine’s Day. Bărbații trebuie să scoată o sumă importantă din portofel

09 feb. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Ieșenii au luat cu asalt restaurantele pentru seara de 14 februarie. Multe cupluri ieșene au optat pentru o cină romantică la restaurant de Ziua Îndrăgostiților. Prețul unui meniu variază între 170 și 250 de lei de persoană. Clienții sunt așteptați cu preparate sofisticate și muzică live. Restaurantele cele mai căutate sunt cele din zona centrală a orașului

Cuplurile ieșene au luat cu asalt restaurantele pentru ziua de Valentine’s Day. Restaurantele din Iași se întrec în oferte pentru seara de 14 februarie. Tot mai mulți ieșeni au optat pentru o cină romantică la restaurant de Ziua Îndrăgostiților, iar rezervările au explodat. La unul dintre cele mai căutate localuri din Iași nu se mai găsesc locuri disponibile. La restaurantul „Panoramic” din incinta hotelului „Unirea” nu mai sunt locuri disponibile pentru serile de 13 și 14 februarie. Ieșenii au început sa facă rezervări cu 3 săptămâni înainte. Cei mai mulți ieșeni preferă restaurantul „Panoramic” pentru priveliștea încântătoare. Un cuplu a plătit pentru cina romantică de la restaurantul „Panoramic” 340 de lei.

„Suntem sold out pentru serile de 13 și 14 februarie. Am pregătit pentru cele două seri 3 pachete promoționale pentru cuplurile care și-au dorit să petreacă o seară magică în restaurantul nostru și, din fericire, toate locurile sunt ocupate. Mesele de la geam au fost cele mai căutate și s-au dat primele. Prețul meniului pentru seara de 14 februrie este de 170 de lei de persoană. Clienții sunt așteptați cu muzică live și un meniu special pentru cina romantică”, a declarat Oana Paveliuc, manager de vânzări la restaurantul „Panoramic” Iași.

Clienții cer intimitate pentru cina de Valentine’s Day

Ieșenii care au ales restaurantele pentru seara de Valentine’s Day specifică faptul că își doresc o masă cât mai restrasă, pentru mai multă intimitate. Patronii spun că noile reguli impuse în restaurante din cauza pandemiei de Coronavirus îi ajută să îndeplinească această dorință a clienților. Numărul meselor este redus cu 50 la sută, sunt distanțate și, astfel, clienții se pot bucura de intimitate. Peste 20 de ieșeni au preferat să petreacă Ziua Îndrăgostiților la un restaurant din zona Palas. Organizatorii au pregătit pentru cupluri un meniu special, vinuri selecte și muzică live. O persoană plătește pentru pachetul oferit suma de 220 de lei.

„Momentan mai avem doar două mese libere. Având în vedere noile reguli, doar 32 de locuri au devenit disponibile pentru rezervări. Clienții vor beneficia de degustarea a șase feluri de mâncare, vin italian și franțuzesc și muzică live. Prețul este de 220 de lei de persoană. Pentru cina romantică cuplurile au cerut cât mai multă intimitate în restaurant”, a declarat Tudor Țurcanu, managerul restaurantului „Carbon”, Palas.

Mai sunt restaurante disponibile pentru Ziua Îndrăgostiților

Pentru evenimentul organizat de Valentine’s Day la restaurantul „Liria”, de pe strada Arcu, nr. 18, sunt înregistrate doar 5 rezervări. Evenimentul pentru Valentine’s Day este organizat pe data de 13 februarie 2021, iar conducerea localului este optimistă și spune că numărul rezervărilor va crește. La restaurantul „Liria” este organizată o petrecere romantică cu muzică live la pian și voce. Prețul meniului este de 245 de lei de persoană.

„Momentan avem doar cinci rezervări, dar sperăm că vor crește până pe data de 13 februarie 2021. Avem un moment cu muzică live, o fată cu vocea și un băiat la pian. Prețul pentru seara de Valentine’s Day este de 245 de lei de persoană”, a precizat Florin Cristea, directorul restaurantului „Liria”.

Doritorii pot opta și pentru restaurantul „Toujours”, de pe strada Gându, nr. 2. Aici sunt făcute momentan doar 10 rezervări. Organizatorii au pregătit un meniu fastuos cu preparate deosebite. Prețul este de 250 de lei de persoană, doar că aici nu va exista muzică live.

„În momentul de față avem în jur de 10 rezervări, dar mai așteptăm. Avem un meniu prestabilit care costă 250 de lei de persoană. Acum nu se mai poate cu preferințe, dar clienții își doresc multă intimitate. Nu avem organizat un moment muzical”, a spus Eduard Costandache, managerul restaurantului „Toujours”.

Restaurantele care nu pun accent pe rezervările de 14 februarie

Sunt restaurante care nu se axează în mod special pe evenimentele dedicate Zilei Îndrăgostiților. Patronii au creat un meniu pentru această zi, dar nu pun accent, ci preferă să lase clienții să vină ca într-o zi obișnuită. Conducerea restaurantului „Oscar” preferă să lase locurile la liber, fără rezervări, din cauza experiențelor anterioare.

„Noi nu prea luăm rezervări, preferăm să lăsăm la liber. Știm din experiență că vânzările au fost mai mici pe baza rezervărilor decât în zilele normale. Mai bine vine fiecare om și își comandă ce vrea”, spune Gabriel Bîrsan, directorul restaurantului „Oscar”.

La restaurantul „La Castel” există un meniu prestabilit pentru data de 14 februarie, care costă 130 de lei de persoană. Conducerea se așteaptă la mai mulți clienți fără rezervare.

„Sunt făcute câteva rezervări, dar oaspeții noștrii preferă mai mult să vină ca în oricare altă zi. Avem un meniu prestabilit care costă 130 de lei de persoană. Ne așteptăm la mulți oaspeți și fără rezervare”, a declarat Daniela Buzilă, managerul restaurantului „La Castel”.

Pe data de 8 februarie 2021, la restaurantul „Liria” sunt doar 5 rezervări înregistrate pentru Ziua Îndrăgostiților

Preparate sofisticate în meniurile restaurantelor

Meniurile special create pentru cina de pe 14 februarie conțin preparate sofisticate. Ieșenii care au ales restaurantul „Panoramic” din incinta hotelului „Unirea” sunt întâmpinați cu spumant, iar în meniu găsesc crevete black tiger cu icre roșii, fois grais aromat cu trufe proaspete și sirop de vin de Porto. Felul principal conține: ruladă de pui cu inserție de spanac și roșii deshidratate în mantie de jambon, arancini cu mozzarella, sfeclă roșie în infuzie cu spumă de lapte, la toate acestea se adaugă vinuri asociate, iar ca desert este pregătit Cupid’s Love Cake.

Meniul restaurantului „Toujours” conține stridie la cuptor cu sorbet de midii, black cod în sos de sardine afumate și cremă de ceapă coaptă, vrăbioară de vită cu cremă de cartofi umplută cu măduvă și trufe negre, iar ca desert trufă de ciocolată neagră umplută cu ananas glasat, infuzat cu verbină albastră și sorbet de mentă. La restaurantul „Toujours” se mai găsesc locuri disponibile, pentru cei interesați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *