Prima pagină » Eveniment-Social » Concert la Palat cu invitați de excepție în luna iunie, organizat de Ateneul Național Iași

Concert la Palat cu invitați de excepție în luna iunie, organizat de Ateneul Național Iași

30 mai 2024, 09:45, 6 ,
în Eveniment-Social

Ateneul Național din Iași continuă seria evenimentelor cu muzică de calitate la Palatul Culturii din Iași. Astfel, publicul este așteptat pe 4, 11, 18 și 25 iunie, de la ora 20, la patru recitaluri inedite în inima orașului nostru.

Concert la Palat cu invitați de excepție în luna iunie

Marți, 4 iunie, va fi susținut un recital cameral de grupul Fly MusiX  SaX Quintet, format din instrumentiștii Florin Fodor, Bogdan Constantin, Lavric Vlad, Tudor Boloca, Ștefan Frunzaru. Recitalul este organizat în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și Asociația Promusica Academica. În program creații vor fi audiate creații semnate de J. S. Bach, G. Rossini, G. Gerswhin, A. Piazzola, J. Strauss.

Pe 11 iunie, publicul va avea ocazia să asiste la un concert fabulos, susținut de violoniștii Liviu Prunaru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Mihai Ungureanu. Recitalul face parte din Turneul Național Duelul viorilor, o producție ProContemporania, aflată la cea de-a 12-a ediție. Liviu Prunaru va cânta pe vioara Stradivarius „Pachoud” iar Gabriel Croitoru la Guarneri del Gesù „Catedrala”, instrumente puse la dispoziție de Muzeul Național „George Enescu”. Pe lângă piese de largă popularitate din literatura pentru vioară, veți putea asculta Concertul pentru două viori în re minor de J. S. Bach.

Marți, pe 18 iunie, flautistul Ion Bogdan Ștefănescu, împreună cu partenerii săi de scenă, Sorin Petrescu (pian) și Doru Roman (percuție), invită publicul ieșean la concertul Jazzparale, eveniment ce face parte din Turneului Național Flautul Fermecat, un nou proiect lansat pe piața muzicală românească. Plecând de la muzica lui Mozart și Beethoven, artiștii vor aduce în fața publicului prelucrări sau piese inspirate din muzica celor doi maeștri ai Clasicismului vienez, precum și hituri ale muzicii tradiționale americane sau românești, într-un original melanj de jazz simfonic – clasic – contemporan – „agricol”, în care ritmurile de geamparale și călușari au menirea de a încinge spiritele.

Pe 25 iunie, două tinere interprete, violonista Ioana Tudor și pianista Teodora Chircă, vor prezenta un recital cameral de excepție. În program veți asculta Sonata pentru vioara și pian de Cesar Franck,  Sonata nr. 1 în Fa major pentru vioara și pian de Edvard Grieg și Ciaccona în sol minor pentru vioara și pian de Tomaso Vitali.

Proiectul Concert la Palat a apărut din dorința de a pune în valoare spațiul mirific al Palatului Culturii, nedespărțit de sonoritățile muzicii clasice interpretate la nivel sublim.

Întregul program al Ateneului ieșean și achiziționarea biletelor pot fi accesate pe site-ul oficial https://www.ateneuiasi.ro/ sau la casieria instituției.

Comentarii
  • Ok, perfect, dar banii de pe bilete ajung unde. La ateneu sau la palat? Intreb si eu. Ajunge palatul culturii o sursa de venituri pentru ateneul iesean? De asta a fost numit manager Apreotesei? Cat la suta revine sau a revenit palatului din spectacolele anterioare? Au fost atatea concerte cu bilete. Unde sunt banii castigati si ce s-a facut cu ei pentru palatul culturii? Apreotesei, eu nu spun ca aceste concerte nu sunt bine venite in palatul culturii, insa utilizezi infrastructura unei institutii care apartine direct de ministerul culturii nu de primarie. Ai inteles? Cati bani s-au strans si unde s-au dus. Ce ati achizitionat din acestia pentru bunul mers al Palatului Culturii? S-au anuntam curtea de conturi sa vedem de cand palatul culturii din Iasi este subordonat ateneului? respecta aceasta institutie, ajut-o sa redevina institutia culturala emblematica a Iasului (macar) nu a filiala a ateneului. ceva nu este in ordine aici!

  • Au pus stapanire evreii pe tot, cu complicitatea scursurilor romananesti!

  • mda, erata …SAU anuntam curtea de conturi….. mea culpa!!

  • Pentru Anonim, nici nu mai conteaza nationalitatea celor in cauza. Din pacate nu se face nimic pentru dezvoltarea institutiei muzeale si este mare pacat. Valorile patrimoniale ale acestei ninstitutii sunt extrem de valoroase pentru istoria culturii romanesti, dar bine ca dam concerte pentru a aduce venituri altor entitati culturale care au fost mereu vai de mama lor. pacat, mare pacat

  • Conteaza nationaliatea! Postul de manager la Palatul culturii Iasi nu a fost ocupat prin concurs, asa cum era legal, ci pe filiera evreiasca-PNL, numire prin ordin de ministru facut de Raluca Turcan.

  • Da,stiu asta. L-au numit afirmând ca nu ar fi fost legal sa-i prelungească numirea d-nei Drutu. Ciudat. Ar fi trebuit scos postul la concurs. Însă ce mi se pare mie foarte grav este ca dl apreotesei a adus prin detașare contabila șefa de la Ateneu, biletele pentru aceste concerte pe care palatul le găzduiește sunt pe site-ul Ateneului , asa ca nu controlează nimeni aceste tranzacții. De ce nu ar fi fost concerte organizate de palat cu invitați de la Ateneu? Biletele ar fi fost achiziționate prin palat. Cine plătește uzura marmurei de pe hol și curentul folosit? Alo, apreotesei, oi fi tu smecher, dar ce zici de o sesizare la Curtea de conturi și dna? Du-te omule înapoi la Ateneu, ca tot cu el în suflet stai. Hai, gata. Au trecut cele 120 de zile de la numire. M-am uitat printre spectatorii de la bal, nici un șef de sectie al palatului. Nu înțeleg, este instituția lui. Mai mult, deși 1 iunie este zi națională libera, el impune șefilor de sectie sa-si oblige subalternii sa vina la serviciu. Ce rapid si-a arătat latura penala! Wow, este artist, ok, dar ce premii are, ce recunoaștere internațională ii definește valoarea, sau la prostii din palat merge. Încep sa ma enervez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 decembrie 2024
21 decembrie 2024