Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Concepții greșite despre creșterea în greutate
Concepții greșite despre creșterea în greutate

Concepții greșite despre creșterea în greutate

06 nov. 2020, 13:31,
în Sanatate

Concepțiile greșite despre creșterea în greutate persistă. Învata sa faci diferenta dintre adevăr si fals!

Pastele te îngrașă

Gătite cu grijă, al dente și cu legume, nu te îngrașă mai mult decât restul. Optează pentru paste integrale, care oferă fibre sățioase și zaharuri lente.

Sărind peste mese, previi creșterea în greutate

Acest lucru nu este necesar, deoarece organismul are mecanisme de reglementare care ajută la menținerea echilibrului în greutate. Apoi interpretează această lipsă ca o restricție calorică, pe care o va compensa prin reducerea cheltuielilor de energie și după ce va cere mai multă hrană: aceasta este o supraalimentare compensatorie. Pe de altă parte, evitarea luarii mesei până la ora 14 (postul secvențial) este benefică pentru sănătate.

Concepție greșita despre creșterea în greutate: alegeți pe îndulcitori

Nu faceti asta, pentru că acești aditivi chimici vă alimenteaza foamea. Mai multe studii au arătat, de asemenea, că pot perturba metabolismul glucozei și dezechilibra microbiota intestinală. Prin urmare, este mai bine să vă permiteți, din când în când, un suc de fructe natural, mai degrabă decât un suc acidulat dietetic.

Alimentele intersize sunt rele pentru silueta

Pentru ca o dietă să fie eficientă, trebuie să fie nu numai restrictivă, ci trebuie să cuprinda si mici abateri. Dar nu mai mult de trei pe lună și respectând un interval de cel puțin 5 zile între fiecare abatere de genul.

Concepție greșita despre creșterea în greutate: ne îngrășăm inevitabil odată cu vârsta

Nevoile de calorii scad de-a lungul anilor, dar este suficient să vă reduceți porțiile și să nu renunțați la sport pentru a vă menține o greutate sănătoasă. Creșterea în greutate în timpul menopauzei nu este, de asemenea, sistematică. Deficitul de estrogen produce în principal o modificare a distribuției țesutului gras, care, pe lângă coapse și fese, ajunge si în zona abdominala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`