Prima pagină » Eveniment-Social » Concept inedit inițiat la Iași! După ce a convins 100 de oameni să doneze sânge de ziua ei, o ieșeancă a lansat aceeași propunere pentru întreaga Românie!
Concept inedit inițiat la Iași! După ce a convins 100 de oameni să doneze sânge de ziua ei, o ieșeancă a lansat aceeași propunere pentru întreaga Românie!

Concept inedit inițiat la Iași! După ce a convins 100 de oameni să doneze sânge de ziua ei, o ieșeancă a lansat aceeași propunere pentru întreaga Românie!

23 dec. 2019, 04:00,
Bianca Ciubotariu în Eveniment-Social

O ieșeancă care și-a celebrat ziua de naștere la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iași, îndemnând 100 de invitați să doneze sânge în loc de cadou pentru ziua ei, a inițiat un proiect inedit. Aceasta și-a provocat prietenii să își organizeze ziua de naștere sub numele de DonatOM. Astfel, oricine din întreaga țară poate să aleagă orice lună din anul 2020 și orice idee care ar putea aduce cât mai mulți oameni să doneze constant sânge în toată țara.

Idee inedită de a-ți organiza ziua de naștere!

Bloggerul Andreea Marc a ales, pentru ziua ei de naștere, să invite 100 de prieteni la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iași pentru a dona sânge. Inițiativa ei a strâns numărul propus de persoane, astfel încât, într-o singură zi, aproximativ 300 de persoane aflate între viață și moarte au primit șansa de a supraviețui. Medicul Lavinia Scripcaru, directorul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Iași, a susținut cu brațele deschise evenimentul organizat de Andreea. Văzând și rezultatele, acesta și-a dat acordul de a repeta activitatea. Astfel, orice cetățean român, cu susținerea inițiatoarei campaniei, poate să își organizeze ziua de naștere într-un Centru de Transfuzii Sanguine din România.

„Pentru că este în continuare nevoie de sânge, invit toți oamenii din țară să preia conceptul DonatOM și să organizeze campanii de donare de sânge. Totodată, ei își pot organiza ziua de naștere în Centrele de Transfuzie Sanguină din orașul lor. Pentru asta, pot lua legătura direct cu mine, găsindu-mă pe pagina DonatOM”, spune Andreea Marc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *