Prima pagină » Business în România » Concedieri masive la o importantă firmă din România. Angajații sunt disperați
Concedieri masive la o importantă firmă din România. Angajații sunt disperați

Concedieri masive la o importantă firmă din România. Angajații sunt disperați

16 mai 2024, 09:15,
BZI.ro, în Business în România

Au fost anunțate concedieri masive la o importantă firmă din România. Este vorba despre Gameloft România, subsidiara grupului francez Gameloft şi unul dintre cei mai mari producători de jocuri pentru dispozitive mobile, care va închide studioul din Cluj-Napoca și va concedia toatte persoanele care lucrează la acest sediu. Angajații sunt disperați.

Concedieri masive la o importantă firmă din România

Gameloft este prezentă pe piața din România din 1999, iar studioul din Cluj a fost deschis în august 2010. Producătorul va închide studioul din Cluj şi va concedia toţi cei 136 de angajaţi care lucrau acolo.

,,La nivel de companie trebuie să reevaluăm în mod constant capacitățile noastre de producție. După o analiză atentă și răspunzând condițiilor unei piețe în continuă schimbare, a devenit necesar să implementăm o reducere a forței de muncă. Din păcate, acest lucru ne aduce în situația de a închide punctul nostru de lucru din Cluj și de a ne despărți de cei 136 de angajați.

Această decizie nu a fost una ușoară și înțelegem impactul pe care îl are asupra angajaților afectați. Vom lucra alături de ei, de la caz la caz, pentru a găsi cea mai bună modalitate de a gestiona situația.”, a transmis Gameloft.

Pe 13 mai, toți angajații de la studioul din Cluj-Napoca au fost înștiințați că studioul se va închide definitiv. ,,Pe data de 10 iunie vom primi preavizele. Data de 10 iulie va fi ultima zi de lucru pentru angajați”, a dclarat un angajat.

O altă fabrică se închide

Se închide o importantă fabrică din România. Unul dintre cei mai mari angajatori din țară, firma Leoni, închide o fabrică de componente auto, unde lucrau 200 de persoane. Compania dă vina pe cererea scăzută din piaţă, determinată de reducerea subvenţiilor pentru maşini electrice, decizie care a dus la vânzări mai puţine pentru acestea, după ce Comisia Europeană a pus presiune pe toţi constructorii să investească în noi tehnologii, fără a impulsiona investiţii şi în reţele de încărcare pentru acestea.

,,După discuţii îndelungate, am identificat o nevoie de flexibilizare a modului în care lucrăm, astfel încât să ţinem pasul cu cerinţele pieţei auto. Decizia detaşării angajaţilor noştri din Luduş către alte fabrici Leoni din România, respectiv la fabricile din Arad si Bistriţa, a fost luată ca urmare a reducerii drastice a comenzilor pentru fabrica din Luduş şi având în vedere dorinţa noastră de a păstra toţi aceşti angajaţi valoroşi în cadrul companiei.”, au spus reprezentanţii Leoni într-un comunicat de presă.

Cu o forţă de muncă de aproximativ 12.000 de angajaţi în 2024, Leoni România este unul dintre cei mai importanţi angajatori din ţară. În prezent, compania operează un total de 10 fabrici în România, cu o suprafaţă totală de producţie de 180.000 mp. În cadrul operaţiunilor din România, LEONI produce aproximativ 23.500 de produse, cu un accent major pe ansambluri LV (low-voltage) pentru vehiculele convenţionale şi HV (high-voltage) pentru vehiculele electrice. Această gamă diversificată de produse este furnizată celor mai importanţi producători auto din industrie.

Angajaţii Leoni de la Luduş au drept opţiune relocarea la Arad, în fabrica de acolo, la peste 300 km distanţă, fie demisia.

Comentarii
  • Economiile din vest devin necompetitive, in principal datorita costurilor mai mari cu energia. Vom resimti si noi socul, pentru ca suntem o colonie economica a vestului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *