Prima pagină » Eveniment-Social » Comunitatea academică de la Universitatea Tehnică celebrează 210 ani de inginerie la Iași – GALERIE FOTO, LIVE VIDEO

Comunitatea academică de la Universitatea Tehnică celebrează 210 ani de inginerie la Iași – GALERIE FOTO, LIVE VIDEO

14 nov. 2023, 11:31,
în Eveniment-Social

Conducerea Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) are plăcerea de a vă invita marți, 14 noiembrie, de la 11.00, să fiți alături de comunitatea academică de la TUIASI în Aulă Magna „Carmen Sylva”, la celebrarea a 210 ani de inginerie la Iași.

Rectorul universității, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, va fi prezent de la 10.45 în Sala Pașilor Pierduți pentru declarații.

Comunitatea academică de la Universitatea Tehnică celebrează 210 ani de inginerie la Iași

Evenimentul care marchează debutul studiilor inginerești în România este punctul central al manifestărilor organizate sub umbrelă „Zilele TUIASI 2023”.

Marți, 14 noiembrie 2023, vor fi premiați cei mai buni cercetători, dar vor fi omagiați și profesorii emeriți și seniori.

Sunt prezente oficialitățile: Mihai Chirica, primarul Iașului, Costel Alexe, președintele CJ Iași, Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași, Luciana Antoci, inspector școlar general ISJ Iași, prof. univ. dr. Gerard Jităreanu, rector USV Iași și Radu Iliescu, prorector UMF Iași.

„Astăzi am avut șansa să asist la o frumoasă lecție de istorie, scrisă de oameni implicați care și-au dedicat întreaga viață culturii. Nu vreau să mă gândesc ce ar fi astăzi Iaşul fără TUIASI sau fără celelalte universități. Astăzi mă bucur să fiu aici, este o onoare și uitându-mă în sală, îmi dau seama că această istorie a fost continuată poate de același calibru ca al lui Gheorghe Asachi, oameni care au rescris istoria acestei universități tehnice”, a spus Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași.

„Sunt copleșit de audiență și mă simt într-adevăr că într-un acvariu. Sunt ceea ce sunt și vin aici cu un mare respect pentru contribuția pe care TUIASI alături de celelalte universități ieșene au adus-o de-a lungul anilor”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Comentarii
  • KKtii aia din primul rand, onoratii penali, erau atat de interesati de ceea ce se petrecea acolo ca nu-si puteau lua ochii de pe telefoanele lor mobile… dl tabla a venit si cu ciorapi ecologici verzi… de ce drac ii chemati pe astia?!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *