Prima pagină » Eveniment-Social » Comunicat de presă – Lista măsurilor de protecție în perioada de Cod Roșu
Comunicat de presă - Lista măsurilor de protecție în perioada de Cod Roșu

Comunicat de presă – Lista măsurilor de protecție în perioada de Cod Roșu

15 iul. 2024, 12:12,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Compania de Transport Public Iași (CTP Iași) a pus în practică o serie de măsuri de protecție, în contextul temperaturilor extrem de ridicate. Cum Codul Roșu de caniculă se menține, continuăm cu o nouă serie de măsuri.

Încă din luna iunie, am montat dozatoare de apă la capetele de linie, atât pentru călători, cât și pentru vatmani și șoferii de autobuz, continuând cu distribuirea de sticle de apă în stațiile de așteptare. De asemenea, am folosit cisterne pentru udarea șinelor de tramvai care au înregistrat temperaturi și de 60 de grade, iar programul angajaților a fost modificat în intervalul 12.00 – 16.00.

În plus, pentru vatmanii care lucrează pe vagoane fără instalație de aer condiționat sau ventilatoare, se aplică un program special între orele 10:00 – 18:00, pe perioada zilelor în care temperaturile depășesc 37°C. De asemenea, programul de lucru la stradă este redus la 6 ore, iar după aceea, vatmanii se vor retrage în depou unde vor sta în locuri umbrite pentru încă 2 ore.

Pentru a proteja sănătatea și siguranța angajaților care își desfășoară activitatea în tonetele de vânzare a titlurilor de călătorie, acestea vor fi închise între orele 12:00 și 16:00, începând de luni, 15 iulie și până miercuri, 17 iulie, inclusiv. Totodată, s-a început dotarea tonetelor și dispeceratelor cu ventilatoare, până acum fiind montate 22.

 Excluzând șoferii și vatmanii, programul de lucru al angajaților se desfășoară în 2 ture: de la 06:00-14:00 și de la 13:00-21:00.

Respectăm aceste măsuri pentru sănătatea și siguranța tuturor angajaților noștri. În prezent, CTP Iași are la stradă 150 de vatmani și 15 tonetiste, a căror protecție este o prioritate în aceste zile cu temperaturi extreme.

În plus, pentru confortul călătorilor, aceștia pot solicita apă de la angajații noștri din dispeceratele unde sunt montate dozatoare de apă, până astăzi fiind consumați peste 1000 de litri de apă. De asemenea, am distribuit peste 100 de sticle cu apă călătorilor care așteptau mijloacele de transport în comun. Tot pentru confortul călătorilor, stațiile de așteptare sunt curățate și spălate în fiecare noapte și se monteză noi adăposturi acolo unde stațiile nu erau prevăzute cu acestea.

Echipele CTP Iași monitorizează permanent mijloacele de transport în comun, pentru a veni în sprijinul călătorilor și acorda asistență, în cazul în care este necesar.

Reprezentanții CTP Iași recomandă călătorilor aflați în stații să evite expunerea prelungită la soare, să evite călătoriile între orele 12.00 și 16.00, să poarte haine de culoare deschisă, șepci sau pălării și să se hidrateze corespunzător.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați compartimentul de Relații Publice al CTP Iași.

CTP Iași – Împreună pentru un transport sigur și eficient!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *