Prima pagină » Economic Local » Comunele din județul Iași ies din glod! Peste 8,2 milioane de euro pentru canalizarea de pe ulițe
Comunele din județul Iași ies din glod! Peste 8,2 milioane de euro pentru canalizarea de pe ulițe

Comunele din județul Iași ies din glod! Peste 8,2 milioane de euro pentru canalizarea de pe ulițe

04 dec. 2019, 04:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Pe data de 10 ianuarie 2020, Primăria comunei Țuțora organizează o licitație pentru realizarea unor lucrări de canalizare, obiectiv ce conține servicii de asistență tehnică, dar și proiectare. Prevederea bugetară a procedurii este de 38,7 milioane lei, fără TVA, adică a 8,2 milioane euro. Lucrarea este finanțată de Fondul de Dezvoltare și Investiții – Comisia Națională de Strategie și Prognoză. Durata de execuție este de 20 de luni. Investiția presupune amenajarea a 25.736 metri liniari de canalizare, 13.351 metri liniari conductă de refulare, 808 cămine prefabricate din beton, 10 stații de pompare apă uzată. Modernizarea continuă cu asfaltarea drumurilor pe o lungime de 21,2 kilometri, realizarea accesului la 400 de proprietăți, 14 podețe transversale și 70 de drumuri laterale.

Se pune preț pe calitatea vieții

Prin acest proiect se dorește dezvoltarea economică a zonei.

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea semnificativă a calității vieții în mediul rural prin asigurarea accesului locuitorilor comunei Țuțora la servicii de canalizare. Astfel, se va asigura o stare de sănătate crescută a populației din comună și se va stimula dezvoltarea economică a zonei prin creșterea zonei rurale pentru investitori. La momentul actual, în comună nu există un sistem centralizat de canalizare pentru ape menajere, populația fiind nevoită să își construiască bazine vidanjabile sau fose septice. De asemenea, infiltrațiile în sol care conduc la contaminarea pânzei de apă freatică, precum și contaminarea apelor de suprafață, prin deversarea apelor uzate menajere în șanțurile stradale, conduc la poluarea accentuată a apelor de suprafață și a pânzei freatice”, se arată în caietul de sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *