Prima pagină » Economic Local » Comunele din Iași vor fi pline de piste pentru biciclete! Primăria Lungani caută firme pentru realizarea obiectivului de investiții
Comunele din Iași vor fi pline de piste pentru biciclete! Primăria Lungani caută firme pentru realizarea obiectivului de investiții

Comunele din Iași vor fi pline de piste pentru biciclete! Primăria Lungani caută firme pentru realizarea obiectivului de investiții

01 mart. 2024, 02:00, 2 ,
Alexandra MAISNER în Economic Local

Comunele din Iași vor fi pline de piste pentru biciclete. Primăria Lungani a publicat procedura de licitație pentru contractarea serviciilor de realizare a acestora

Contractul valorează peste un milion de lei și vizează execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Dezvoltarea infrastructurii pentru biciclete în comuna Lungani, județul Iași”. Firmele interesate pot depune ofertele financiare până cel târziu la data de 15 martie 2024.

Comunele din Iași vor fi pline de piste pentru biciclete. Primăria Lungani cheltuie peste un milion de lei pentru realizarea lor

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Primăria Lungani caută firme pentru realizarea pistelor pentru biciclete din localitate. Valoarea contractului este de 1.347.810 lei.

„Obiectivul general al proiectului este acela de a asigura infrastructura pentru transportul verde – piste pentru biciclete (și alte vehicule electrice ușoare) la nivel local, prin construirea de piste pentru biciclete în comuna Lungani, județul Iași Obiectiv specific: Dezvoltarea infrastructurii pentru biciclete din comuna Lungani, județul Iași, prin realizarea de piste dedicate bicicliștilor cu o lungime cumulată de 2,105 km, după cum urmează: pistă cu lățimea de 2,00 m și o lungime de 1440,00 ml (km 0+000 – km 1+440), respectiv pistă cu lățimea de 2 x 1,00 m și o lungime de 665,00 ml (km 1+440 – km 2+105). Structura rutieră propusă se constituie din 3 cm îmbrăcăminte asfaltică, 10 cm beton de ciment C8/10, 10 cm fundație din balast. Valoarea estimată totala – 1.347.810,00 lei fără TVA”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Este important de precizat faptul că proiectul este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local, I.1.4. – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete (și alte vehicule electrice ușoare) la nivel local/metropolitan.

Mai multe primării din județul Iași au demarat licitații pentru realizarea pistelor pentru biciclete. Pe data de 6 octombrie 2023, Primăria Răchiteni a publicat, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, procedura de licitaţie privind execuţia lucrărilor pentru investiţia „Amenajare piste pentru circulaţia bicicletelor în comuna Răchiteni, judeţul Iaşi”. Valoarea contractului este de 941.912,03 lei, fără TVA, peste 1,1 milioane de lei, cu TVA inclus.

Și orașul Podu Iloaiei va avea piste pentru biciclete, cu o lungime de aproape 5 kilometri. Lucrările trebuie executate în termen de 14 luni de la semnarea contractului, 2 luni fiind alocate doar pentru realizarea proiectului tehnic. Pista din partea dreaptă va avea lungimea de 1,8 kilometri, lățimea de 2,4 metri și va porni din sat Budăi spre oraș. Cea de pe partea stângă va avea lungimea de 3,1 kilometri și o lățime de 2,4 metri.

Și localnicii din Stolniceni-Prăjescu vor avea piste pentru biciclete. Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Contravaloarea contractului este de 1.615.810 lei, fără TVA. Lungimea cumulată a pistelor pentru biciclete va fi de 3.000 de metri liniari.

Comunele din Iași vor fi pline de piste pentru biciclete. Primăria Lungani a publicat procedura de licitație, iar contractul valorează peste un milion de lei.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Foarte bine.

  • Uitati-va acum pe pistele de bicicleta din Iasi: cati biciclisti vedeti, in afara de cei cativa de la livrari? Acum imaginati-va cati biciclisti vor fi la tara, pe pistele alea.
    Dar nah, asta au votat, asta au.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`