Prima pagină » Local » Comuna Victoria, județul Iași, va avea o sală de sport modernă! Investiția este de 1,3 milioane de euro
Comuna Victoria, județul Iași, va avea o sală de sport modernă! Investiția este de 1,3 milioane de euro

Comuna Victoria, județul Iași, va avea o sală de sport modernă! Investiția este de 1,3 milioane de euro

20 feb. 2023, 02:00,
Ciprian BOARU în Local

Aproape 1,3 milioane de euro este valoarea investiției ce prevede extinderea unei școli gimnaziale din comuna Victoria, județul Iași. Proiectul presupune și construirea unei săli de sport. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată la începutul lunii martie 2023

Primăria comunei Victoria, județul Iași, anunță noi investiții în localitate. Pe data de 03.03.2023 este programată licitația pentru extinderea Școlii Gimnaziale „Ionel Teodoreanu”, cu spații auxiliare, didactice și sală de sport. Valoarea estimată a investiției este de 6.655.973 de lei, fără TVA, aproape 1,3 milioane de euro.

„Construcția, cu regim de înălțime P+1, a fost edificată în anul 2008 și face parte dintr-un ansamblu pe un teren cu suprafața de 11.454 mp, conform documentației cadastrale. Construcția are front la strada Ionel Teodoreanu. La exterior, clădirea a fost întreținută pe durata exploatării, este termoizolată cu un strat de polistiren expandat de 5 cm, iar, la momentul actual, finisajele se află în stare generală bună.

Acoperișul este de tip șarpantă, din lemn, în 4 ape, cu învelitoare metalică tip țiglă. La momentul actual este termoizolat cu 5 cm de polistiren la nivelul fațadei și 5 cm de polistiren peste planșeu”, se arată în caietul de sarcini.

Finanțarea este asigurată din fonduri europene. Lucrările trebuie executate în termen de 8 luni de la semnarea contractului. Primăria Victoria a organizat și alte proceduri pentru reabilitarea infrastructuri rutiere.

Comuna Victoria, județul Iași, va avea o sală de sport modernă, cu un nivel

Conform proiectului, actuala clădire va fi extinsă cu un imobil ce va avea regimul de înălțime P+1. Mai mult, sala de sport va avea regimul de înălțime Parter.

„Pe perioada executării lucrărilor, curentul electric se va branșa de la rețeaua electrică existentă, conform documentației. Toate aceste lucrări se vor executa cu societăți autorizate, se vor întocmi procese-verbale care se vor anexa cărții tehnice a construcției, se vor executa cu strictețe normele de protecție a muncii în vigoare. Utilajele necesare pe perioada executării lucrărilor vor avea acces pe intrarea la lot. Accesul personalului se va face de pe aceeași stradă. Baraca va fi dotată cu o instalație de captare a trăsnetului”, se mai arată în documentația procedurii.

În localitate au fost anunțate și alte investiții.

Compania Națională de Investiții a alocat fonduri pentru comuna Victoria

Totodată, și Compania Națională de Investiții (CNI) a alocat fonduri pentru investițiile în infrastructura din județul Iași. Anul trecut a fost finalizată licitația pentru modernizarea drumurilor din comuna Victoria. Astfel, lucrările vor fi realizate de societatea Mecon Iași SRL, care a depus o ofertă financiară de 3.904.782 de lei fără TVA, aproape 800.000 de euro.

Firma este controlată de Alin Ionuț Cozma și Adrian Marius Bubulac. În 2021, cifra de afaceri a societății a fost de 42 de milioane de lei, cu un profit de 540.973 de lei, datorii de 20,1 milioane de lei, dar și un număr de 52 de angajați.

Comuna Victoria, județul Iași, va avea o sală de sport modernă, după ce comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *