Prima pagină » Economic Local » Comuna Țibănești va avea o bază sportivă de 1 milion de euro. Fondurile vin de la Compania Națională de Investiții
Comuna Țibănești va avea o bază sportivă de 1 milion de euro. Fondurile vin de la Compania Națională de Investiții

Comuna Țibănești va avea o bază sportivă de 1 milion de euro. Fondurile vin de la Compania Națională de Investiții

06 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

În comuna Țibănești se construiește o bază sportivă. Finanțarea este asigurată de către Compania Națională de Investiții. Proiectul presupune și amenajarea unui vestiar modern. Comisia de evaluare va alege oferta financiară cu prețul cel mai mic

Compania Națională de Investiții a finalizat licitația pentru construirea unei baze sportive în comuna Țibănești, județul Iași. Procedura a fost organizată la finalul lunii august 2020. Comisia de evaluare a stabilit că oferta societății Casrep SRL este cea mai bună. Valoarea finală a contractul este de 5.054.486 lei, fără TVA, aproximativ 1 milion de euro. Societea este controlată de 3 asociați: Constantin Felea, Ivoneta Craus, Paul Lucian Craus. În 2019, cifra de afaceri a firmei a fost de 58,1 milioane de lei, profit de 8,9 milioane de lei, datorii de 7,7 milioane de lei, cu un număr de 165 de angajați. Baza sportivă va fi formată dintr-un teren de fotbal, un teren multifuncțional și o clădire pentru vestiare cu regimul de înălțime P+1. Suprafața construită va avea 400 de metri pătrați.

„Amplasamentul studiat are stabilitatea generală și locală asigurată în condițiile respectării recomandărilor din prezentul studiu. Având în vedere cotele ridicate ale amplasamentului, nu se poate vorbi de inundabilitate. Terenul de fundare are caracter mediu, fiind alcătuit dintr-un strat de argilă prăfoasă culoare galbenă, plastic vîrtoasă. Adâncimea minimă de fundare va fi de 1,10 m la nivelul terenului amenajat și de 0,60 m de la nivelul pardoselii demisolului, în ipoteza realizării construcțiilor cu demisol”, se arată în caietul de sarcini.

Și în comuna Plugari este anunțat un proiect similar.

Proiectul va fi realizat pe o suprafață de teren de 1,3 hectare

Conform proiectului, terenul disponibil pentru noul complex sportiv are o suprafață de 13.202 metri pătrați.

„Clădirea cu vestiare are dimensiunile în plan de aproximativ 10.60 m x 36.50 m. La interior se găsesc vestiare pentru fete, vestiare pentru băieți, grupuri sanitare, cabinet medical, vestiare arbitri, birou, magazine, camera tehnică și un hol care aigură accesul în camerele menționate. De asemenea, clădirea mai adăpostește și grupuri sanitare pentru femei, bărbați și persoane cu dizabilități care se accesează din exterior, fluxurile persoanelor vizitatoare cu persoanele deservite de vestiare neintersectându-se. La etajul clădirii se găsește o zonă de protocol, grupuri sanitare pentru bărbați și femei, o zonă de depozitare și o zonă din care se vor servi băuturi. Din zona de protocol se va putea accesa terasa circulabilă, care se găsește atât în stânga, cât și în dreapta zonei de protocol”, se arată în descrierea proiectului.

Firma Casrep SRL a câștigat alt contract în valoare de 1,2 milioane de euro

Anul trecut, ApaVital SA a finalizat o licitație pentru înlocuirea rețelelor de distribuție a apei și de înlocuire a branșamentelor în comuna Țibănești. Procedura a avut o prevedere bugetară de 5,7 milioane de lei, fără TVA, adică 1,2 milioane de euro. Contractul a fost câștigat de către societatea Casrep SRL, cu o ofertă financiară de 5,4 milioane de lei, fără TVA. Perdanții licitației sunt Hidroterm SRL, General Instalații SRL, asocierea Alsim Invest SRL – Geprocon SA, asocierea Euskadi SRL – Antrepriza Montaj Instalații SA, asocierea Lucimar SRL și Teleconstruct Company SRL, asocierea Vlanda Company SRL – CCFV Consulting 2000 SRL, asocierea Europartener SRL – Tehnoterm SRL. Conform proiectului, modernizarea vizează o rețea de 17,7 kilometri, din care 5,3 kilometri înseamnă conducte de aducțiune, iar 12,4 kilometri înseamnă conducte de distribuție. Totodată, vor fi montați hidranți de incendiu, iar branșamentele vor fi refăcute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *