Prima pagină » Local » Comuna Probota, județul Iași, va avea drumuri reabilitate! Compania Națională de Investiții a semnat contractul
Comuna Probota, județul Iași, va avea drumuri reabilitate! Compania Națională de Investiții a semnat contractul

Comuna Probota, județul Iași, va avea drumuri reabilitate! Compania Națională de Investiții a semnat contractul

21 apr. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Un nou contract a fost semnat pentru reabilitarea infrastructurii din județul Iași. Compania Națională de Investiții a asigurat finanțarea. Comisia de evaluare a ales oferta unei firme din Vaslui. Prețul cel mai mic a fost un criteriu de departajare

Compania Națională de Investiții(CNI) SA a finalizat o nouă licitație pentru modernizarea infrastructurii din județul Iași. Recent, autoritatea contractantă a semnat contractul pentru execuția lucrărilor în comuna Probota. Sunt vizate mai multe drumuri afectate în trecut de inundații. Valoarea finală a contractului este de 3.046.199 lei fără TVA, aproape 600.000 de euro. Contractul a fost câștigat de societatea Ungureanu Trans SRL, din Vaslui. Firma este condusă de Valerică Ionel Ungureanu. În 2021, firma de construcții a înregistrat o cifră de afaceri de 15,9 milioane de lei, profit de 2,6 milioane de lei, datorii de 3,3 milioane de lei, cu un număr de 54 angajați.

”Antreprenorul are obligația de a utiliza în mod rezonabil drumurile sau podurile ce comunică cu sau sunt pe traseul șantierului și de a preveni deteriorarea sau distrugerea acestora de către traficul propriu sau al oricăruia dintre subcontractanții săi; executantul va selecta traseele, va alege si va folosi vehiculele, va limita și repartiza încărcăturile în așa fel încât traficul suplimentar ce va rezulta în mod inevitabil din deplasarea materialelor, echipamentelor, instalațiilor sau altora asemenea, de pe și pe șantier, să fie limitat, în măsura în care este posibil, astfel încât să nu producă deteriorări sau distrugeri ale drumurilor și podurilor respective”, se arată în caietul de sarcini.

În comuna Comarna alocarea bugetară a fost de aproape 2 milioane de euro.

Comuna Probota, județul Iași, va avea drumuri reabilitate în termen de 10 luni

Conform autorității contractante, urmează să fie reabilitate drumurile afectate de inundații. Lungimea totală a arterelor este de 3,2 kilometri. Lucrările trebuie să aibă o garanție de minimum 36 de luni. Lucrările ar urma să se desfășoare pe o perioadă de 10 luni.

”Lucrările prevăzute a se executa sunt reprezentate de execuția săpăturilor și umpluturilor necesare pentru aducerea drumurilor la platforma proiectată și la cotele proiectate din profilul longitudinal, la realizarea amprizei și a taluzurilor de rambleu si debleu, odată cu execuția treptelor de înfrățire, unde panta terenului o impune, asigurarea scurgerii apelor atât pe timpul execuției lucrărilor, cât și după finalizarea acesteia. Aportul de umplutură necesar ce nu poate fi obținut prin compensare se va realiza din balast, cu respectarea strictă a prevederilor de calitate”, sunt cerințele CNI.

A fost organizată o licitație și pentru construirea unui complex sportiv în comuna Holboca.

Și comuna Țibănești a beneficiat de fonduri

Recent, CNI a lansat licitația pentru reabilitarea drumurilor sătești din comuna Țibănești. Sunt vizate satele Glodenii Gândului și Jigoreni. Valoarea estimată a contractului este de 3.043.118 lei fără TVA, aproape 600.000 de euro. La procedură au fost depuse două oferte din partea asocierilor de firme Danlin XXL SRL-Geo Mike SRL și Daroconstruct SRL-Meme Project SRL. Conform proiectului, vor fi asfaltate 7 străzi, cu o lungime de 2.432 metri.

”Starea precară a drumurilor influenţează negativ viaţa şi activitatea locuitorilor localităților Glodenii Gândului si Jigoreni. Drumurile se prezintă la nivel de pământ. Prin realizarea proiectului propus se asigură accesul foarte uşor către punctele de interes comun din localitate(dispensar, primărie, Poliție, şcoală)”, se arată în descrierea situației actuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *