Prima pagină » Local » Comuna Miroslava va achiziționa 10 autoturisme electrice! Licitația a fost lansată, iar valoarea contractului este de peste 240.000 de euro
Comuna Miroslava va achiziționa 10 autoturisme electrice! Licitația a fost lansată, iar valoarea contractului este de peste 240.000 de euro

Comuna Miroslava va achiziționa 10 autoturisme electrice! Licitația a fost lansată, iar valoarea contractului este de peste 240.000 de euro

21 sept. 2024, 02:00, 7 ,
Alexandra MAISNER în Local

Primăria comunei  Miroslava va achiziționa 10 autoturisme electrice. Procedura de licitație a fost lansată pe data de 18 septembrie 2024

Administrația publică locală caută firme pentru a achiziționa 10 autoturisme full electrice prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic 2020-2024.

În comuna Miroslava vor fi achiziționate 10 autoturisme electrice. Contractul are o valoare de peste 1.200.000 de lei

Primăria Miroslava a publicat pe data de 18 septembrie 2024 procedura de licitație privind achiziționarea unui număr de 10 autoturisme full electrice. Valoarea contractului este de 241.249,67 de euro fără TVA. Firmele interesate pot depune ofertele financiare până, cel târziu, la data de 23 octombrie 2024.

„Obiectul prezentului caiet de sarcini constituie furnizarea a 10 autoturisme electrice cu o capacitate de cinci locuri, cutie de viteze automată, de tip mono raport cu reductor, an de fabricație, minim 2023. Operatorii economici vor avea în vedere faptul că achiziția de autoturisme se va desfășura prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2020-2024, denumit generic RABLA PLUS, la plata pentru fiecare din cele 10 autoturisme se va folosi câte un ecotichet în valoare de 120.000 lei, cu TVA, diferența fiind contribuție proprie. Autoturismele electrice ofertate trebuie să facă parte din producția de serie și să nu prezinte caracteristici inferioare celor fabricate în mod uzual de către producător. Autoturismele electrice ce se vor achiziționa trebuie să fie noi, la prima utilizare. Nu se acceptă autoturisme de tip «second hand» sau de tip «refurbished»”, se arată în caietul de sarcini ale procedurii de licitație publicate pe SEAP.

Prețul unui autoturism ajunge la 125.930 de lei, fără TVA

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, un autoturism full electric este estimat la valoarea de 125.930,46 lei, fără TVA. Astfel, cele 10 autoturisme vor avea o valoare totală de 1.259.305,46 lei, fără TVA.

Este important de știut faptul că firma care va fi declarată câștigătoare în urma licitației va trebui să prezinte mai multe documente.

„Ofertantul declarat câștigător și care a semnat contractul de furnizare va prezenta obligatoriu, la livrarea autoturismelor electrice, cartea de identitate a acestora, în original, eliberată de RAR (n.r. – Registrul Auto Român), pe care s-a aplicat folia de securitate, certificatul de conformitate în original, în limba română, emis de producător. Perioada de garanție aferentă autoturismelor electrice oferite va fi cea declarată de fiecare ofertant în parte, care nu poate fi mai mică de trei ani sau 100.000 de kilometri, calculată de la momentul punerii în funcțiune, garanție baterii – minim opt ani sau 120.000 kilometri și o capacitate minimă de încărcare de 50 kW. Timpul maxim de intervenție în perioada de garanție este stabilit de comun acord, în funcție de complexitatea intervenției și de stocul furnizorului”, se mai arată în documentele publicate pe SEAP.

Primăria comunei Miroslava va achiziționa 10 autoturisme electrice. Procedura de licitație a fost lansată pe data de 18 septembrie 2024, iar contractul valorează peste 1.200.000 de lei.

Comentarii
  • Uite marfa calda, proaspata pentru cei interesati de legalitate, despre cum se castiga licitatiile in Romania.

  • Exact asta le mai lipsea….

  • Așa se mai fură banul public !, plus șpăgile de rigoare
    Deallarii vor să scape de gunoaiele electrice da de niște cartofi fierbinți și la împing la statul român hoț și incompetent și prost !, în timp ce la nivel mondial se recunoaște oficial ca mașinile electrice sunt un fiasco total , nu sunt bune pe termen mediu iar pe termen lung sunt un cancer , deja sunt interzise în parcări închise, în case închiriate , pe feriboturi , vapoare , au un kakat de randament pe timp de iarnă și vara călduroasă , în 7, 8 ani nu ți le mai ia SH nici dracu (doar niște românași prostalai ), dacă ai făcut un accident mediu nu le repară nimeni , sunt daună totală !, pe lîngă toate astea mașinile astea bullshit. “ emisii 0 “ sunt de fapt de cîteva ori mai poluante criminal decit un autoturism cu motor termic care de fapt e la jumate de preț

  • SOS de maioneză cu usturoi

    Aetati Lear nu mai mânca rahat cu polonicul! Te informezi de pe pagini auriste și ultra-conspiraționiste! Vezi că în Norvegia numărul mașinilor electrice e deja mai mare decât a celor pe benzină.

    • Da , am văzut !, acum depinde cine a făcut sondajul și de cine a fost plătit !, vezi ca datorită “ electricilor “ multe firme auto de renume mondial sunt cu miliarde în minus , deficit și în stare de faliment !, vezi VW , BMW, Mercedes, Ford în America și altele !, pe de partea aialaltă apropo de Norvegia , aici sunt alte avantaje care nu sunt în romanica de exemplu !, electricele erau scutite te taxe , nu plăteau rovignetele la drumuri , parcare gratuită în parcările publice , încărcare gratuită în orașe , acces liber în zona zero a orașelor ……. etc !, acum au început să-i taxeze pe fraeri cîte puțin în creștere !, dar cel mai important lucru ia vezi mătăluță de curiozitate înainte de a mînca tu borîtură de maimuță cît costă kilowatul în Norvegia , Dubai , etc și cît costă în România !
      Da nu-i problemă , îți și zece electrice ca nu mă supăr deloc !, vorbim peste cîțiva ani buni !, ca tu ești în urmă cu gândirea și îți ia ceva timp !, să fii tu sănătos cîte mesine electrice am văzut eu în Norvegia la marginea drumului în “pana prostului “

  • SOS de maioneză cu usturoi

    Aetati Lear conduci cumva vreun tractor de la VAG sau Bemveu obosit cu DPFul anulat?

    • Nu de alea dar bune și alea !, dar tu ia-ți electrică să sprijini sclavia și exploatarea copiilor în mine și poluează planeta cu cacatu ăla de baterie de 300 + de kilograme care nu poate fi reciclată nicăieri pe planetă deocamdată !, așa ca idee pentru tine , doar pentru o baterie de vreo 300kg se rscoleste pamintul și minele procesând 250.000 tone de pămînt , minereu cu tractoare , camioane , utilaje !, halal “emisii 0 “ !, mai interesează-te , documentează-te și tu înainte de a fi tu Gică contra cel deștept în toate cele !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`