Prima pagină » Economic Local » Comuna Holboca intră în mileniul al treilea! Satele vor fi racordate la rețeaua de gaze. Investiția este de 800.000 de euro
Comuna Holboca intră în mileniul al treilea! Satele vor fi racordate la rețeaua de gaze. Investiția este de 800.000 de euro

Comuna Holboca intră în mileniul al treilea! Satele vor fi racordate la rețeaua de gaze. Investiția este de 800.000 de euro

19 ian. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Locuitorii din comuna Holboca, județul Iași, vor beneficia de o rețea nouă de gaze naturale. Mai multe sate vor beneficia de utilități. Licitația va fi organizată la începutul lunii decembrie 2021. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic

Primăria comunei Holboca, din județul Iași, investește în extinderea rețelei de gaze naturale din localitate. Licitația pentru realizarea lucrărilor este programată pe data de 08.02.2021. Valoarea estimată a lucrărilor este de 3.835.615 lei, fără TVA, aproximativ 800.000 euro. Noua rețea va fi înființată în satele Rusenii Noi, Rusenii Vechi, Orzeni și Cristești.

„În cazul în care, pe parcursul derulării lucrărilor, autoritatea contractantă rămâne fără fonduri necesare continuării lucrării, atunci aceasta va înștiința executantul despre aceasta, iar lucrările vor fi sistate până în momentul la care autoritatea contractantă identifică noi surse financiare pentru continuarea lucrării. Suspendarea contractului se va face cu înștiințarea prealabilă a executantului cu privire la lipsa fondurilor pentru continuarea lucrărilor. Înștiințarea se va face în termen de 10 zile lucrătoare de la data la care autoritatea contractantă ia la cunoștință despre imposibilitaea continuării contractului pentru lipsă de fonduri”, se arată în caietul de sarcini.

În trecut, a fost extinsă și rețeaua de apă potabilă din comună.

Lucrările din comuna Holboca se vor desfășura pe o perioadă de 2 ani

Conform proiectului, execuția trebuie realizată în termen de 2 ani de la semnarea contractului. Conducta va avea o lungime de 19.757 de metri liniari.

„Alimentarea cu gaze naturale se propune a fi realizată prin extinderea conductei de distribuție gaze naturale de presiune redusă existentă în localitatea Holboca, pe strada Veche (D 187). Conducta de distribuție se va monta pe un singur fir, de-a lungul străzilor principale str. Veche și str. Castanilor, precum și a străzilor laterale din intravilanul localității Rusenii Vechi, poziția acesteia fiind determinată de extensia altor rețele subterane în zonă și în funcție de densitatea imobilelor pe una din părțile străzilor.

Conducta de distribuție nou proiectată din polietilenă va avea o configurație telescopică, cu diametre cuprinse între 63 mm și 110 mmm, lungimea totală fiind de 3,826 km. Conducta de oțel va fi utilizată pentru porțiunile aeriene, acolo unde conducta de distribuție supratraversează cursuri de apă, respectiv tronson 19 – 20. Pe toată lungimea ei, conducta de oțel se va proteja anticoroziv prin grunduire și vopsire, operațiuni care se execută după efectuarea verificărilor la presiune”, se arată în descrierea lucrărilor din localitatea Rusenii Vechi.

Municipiul Iași se leagă cu comuna Holboca printr-o rețea nouă de linii de tramvai

Anul trecut, municipalitatea ieșeană a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea liniilor de tramvai pe sectorul Iași-Dancu. Contractul are o valoare de 45 de milioane lei, fără TVA, adică 10 milioane de euro. Calea dublă de rulare vizată pentru modernizare are o lungime de 2,4 kilometri. Contractul prevede și reabilitarea trotuarelor pe o suprafață de aproape 1 hectar și a spațiilor verzi pe o suprafață de 1.775 metri pătrați. Constructorul se va ocupa și de amenajarea unui număr de opt stații de tramvai spre limita cu comuna Holboca. De execuția lucrărilor se ocupă firma Conest SA, controlată de controversatul afacerist Viorel Cozma. În edițiile trecute ale cotidianului BZI a fost prezentată situația de pe șantier, când erau doi-trei muncitori care mutau o lopată dintr-o parte în alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *