Prima pagină » Local » Comuna Fântânele, din județul Iași, rămâne fără tablete și laptop-uri pentru elevi! O firmă din Cluj a blocat oferta
Comuna Fântânele, din județul Iași, rămâne fără tablete și laptop-uri pentru elevi! O firmă din Cluj a blocat oferta

Comuna Fântânele, din județul Iași, rămâne fără tablete și laptop-uri pentru elevi! O firmă din Cluj a blocat oferta

23 mart. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Comuna Fântânele, din județul Iași, nu va avea tabletele destinate elevilor din localitate. O firmă din județul Cluj a contestat o procedură de circa 145 de mii de euro pentru furnizarea echipamentelor pentru școlarii din comună

O licitație de 145.000 de euro dintr-o comună ieșeană a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Comuna Fântânele a derulat o licitație legată de achiziția câtorva tablete electronice, laptop-uri și a unor echipamente hardware pentru cursuri. Licitația a fost însă contestată de o firma din Cluj Napoca, respectiv Union Co SRL, nemulțumită de faptul că nu a beneficiat de contractul respectiv.

Comuna Fântânele, județul Iași, rămâne fără tablete pentru elevi

Comuna a estimat 722.332 de lei (144.466 euro) pentru achiziția de tablete și laptop-uri pentru uz școlar, dar și echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul online, cu acces la internet. Procedura a fost împărțită pe loturi, conform autorității locale. Lotul 1 prevedea achiziția unor tablete, iar lotul 2 prevedea achiziția unor laptop-uri necesare desfășurării cursurilor în sistem online. Este vorba de achiziția a 334 de tablete în valoare de 403 mii de lei și a 30 de laptop-uri contra sumei de 92 de mii de lei.

Lotul 3 prevedea achiziția de echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice, printre care camere web, tablete interactive și routere wireless, investiție de 215.468 de lei. Procedura a fost însă contestată la CNSC. În urmă cu câteva luni au mai fost desfășurate și alte achiziții asemănătoare.

Lovitură de 145 de mii de euro în localitatea din județul Iași

Prin contestația depusă la CNSC, firma din Cluj a reușit să întoarcă raportul făcut de comuna Fântânele.

”Admite contestația formulată de SC Union Co SRL, în contradictoriu cu autoritatea contractantă comuna Fântânele și, pe cale de consecință, anulează raportul procedurii de atribuire și actele subsecvente, inclusiv adresa de comunicare către SC Union Co SRL a rezultatului procedurii, și obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei contestatorului, începând cu garanția de participare, reevaluare care se va efectua potrivit documentației de atribuire, a prevederilor legale și a celor reținute în motivare în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia CNSC emisă în urmă cu câteva zile.

În aceste condiții, comuna Fântânele va trebui să reia procedura respectivă.

Achiziții de echipamente pentru cursuri școlare, în județul Iași

În cursul anului trecut, mai multe autorități locale din județul Iași au organizat proceduri legate de achiziția unor tablete și laptop-uri pentru elevi. Pandemia de Covid-19 a făcut ca autoritățile locale să desfășoare astfel de proceduri pentru achiziția de tablete, laptop-uri și alte echipamente electronice necesare desfășurării cursurilor.

Chiar dacă s-a revenit la sistemul față în față, Primăriile nu au renunțat la aceste echipamente electronice, acestea urmând a intra în posesia unităților de învățământ din localitățile respective. Și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a derulat o procedură asemănătoare în cursul anului trecut, echipamentele fiind folosite de cadrele didactice din instituția ce gestionează învățământul preuniversitar ieșean. Și alte localități vor iniția licitații pentru achiziția de tablete școlare pentru elevii din județul Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024