Prima pagină » Local » Comuna Erbiceni, din județul Iași, va avea o sală de sport modernă! Investiția este de 400.000 de euro
Comuna Erbiceni, din județul Iași, va avea o sală de sport modernă! Investiția este de 400.000 de euro

Comuna Erbiceni, din județul Iași, va avea o sală de sport modernă! Investiția este de 400.000 de euro

16 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

O sală de sport modernă va fi construită în comuna Erbiceni, din județul Iași. Finanțarea este asigurată de Compania Națională de Investiții. Licitația va fi organizată la finalul lunii mai 2022. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

Compania Națională de Investiții (CNI) SA anunță noi investiții în județul Iași. De data asta, este vizată comuna Erbiceni. Pe data de 20.05.2022, autoritatea contractantă va organiza o licitație privind construirea unei săli de sport, pentru orele de educație fizică școlară. Investiția va fi realizată în satul Bârlești.

”Programul de Săli de Educație Fizică Școlare a fost conceput pentru dotarea unităților școlare cu număr mic de elevi sau cu rezerve reduse de teren, pentru medii rurale și ocazional medii urbane. Aspectul general al sălii a fost conceput în ideea integrării în medii dominate de construcții cu acoperiș, în zone cu densitate construită redusă și regim de înălțime general de P+1E. Problema integrării stilistice în alte tipuri de vecinătăți trebuie analizată în prealabil. Sălile sunt destinate activităților sportive necompetiționale, sporturile ce pot fi practicate aici fiind gimnastica, lupte, șah, baschet necompetițional etc.”, se arată în caietul de sarcini.

CNI a alocat 4 milioane de euro și pentru un complex sportiv din comuna Holboca.

Sala de sport modernă din comuna Erbiceni va fi folosită și pentru alte evenimente

Autoritatea contractantă ia în calcul ca noua sală de sport să fie folosită și pentru activități non-sportive.

”Sălile nu vor putea fi folosite pentru alte scopuri sau pentru practicarea altor tipuri de sporturi care necesită suprafețe mai mari și spațiu de gardă în jurul terenurilor. Nu sunt excluse alte întrebuințări non-sportive ale sălii (serbări, prelegeri etc.), dar pentru extinderea gamei funcționale se vor obține avize de funcționare de la serviciile de pompieri, DSP, Ministerul Invățământului etc., precum și din partea proiectantului și a ordonatorului de credite și, în niciun caz, nu vor depăși capacitatea de evacuare a sălii. În funcție de amplasament, sala va funcționa în conexiune cu un teren pentru practicarea sportului în aer liber”, se arată în documentația procedurii.

Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic. Autoritatea contractantă a organizat o licitație și pentru construirea unui cămin cultural în comuna Dumești.

CNI a alocat fonduri și pentru drumurile din comuna Victoria

Totodată, CNI a alocat fonduri și pentru reabilitarea drumurilor din comuna Victoria, județul Iași. La finalul anului 2021 a fost organizată licitația pentru execuția lucrărilor. Valoarea estimată a contractului este de 3.958.500 de lei, fără TVA, adică aproximativ 800.000 de euro. Conform documentației, autoritatea contractantă intenționează să reabiliteze o porțiune de drum de 2.715 metri liniari cuprinsă între Icușeni Vale – Icușeni Deal, pe tronsonul drumului comunal 16A.

Ofertele depuse au intrat în etapa de evaluare tehnică și financiară. În comuna Victoria urmează să fie implementat un proiect major pentru aducțiunea gazelor naturale. Rămâne de văzut dacă la licitația pentru construirea sălii de sport din comuna Erbiceni se vor prezenta ofertanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *