Prima pagină » Economic Local » Comuna Dolhești va avea drumurile reabilitate! Contractul are o valoare de 1,5 milioane de euro
Comuna Dolhești va avea drumurile reabilitate! Contractul are o valoare de 1,5 milioane de euro

Comuna Dolhești va avea drumurile reabilitate! Contractul are o valoare de 1,5 milioane de euro

24 aug. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Mai multe tronsoane din comuna Dolhești, județul Iași, vor fi reabilitate. Procedura pentru execuția lucrărilor este programată la începutul lunii septembrie 2021. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare în cadrul licitației organizată de autoritatea contractantă

Primăria comunei Dolhești, județul Iași, investește în infrastructura din localitate. Pe data de 08.09.2021 este programată licitația pentru realizarea lucrărilor. Valoarea estimată a contractului este de 7.399.221 lei, fără TVA, adică 1,5 milioane de euro. Este vizat drumul comunal 69.

„Rolul acestor amenajări este de a prelua cantitatea de noroi antrenată de cauciucuri pe timp ploios. Prin realizarea drumului, colectarea și dirijarea apelor pluviale, se va asigura confortul necesar pentru circulația rutieră pe toată perioada anului. Având în vedere amplasamentul aflat în zona de deal și încadrat în clasa tehnică V, viteza de proiectare adoptată este de 40 km/h”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic. Și Primăria comunei Miroslava, județul Iași, pregătește modernizarea drumurilor din localitate, mai precis din incinta Parcului Industrial. Contractul de lucrări a fost câștigat de societatea Danlin XXL SRL, din județul Neamț, care a depus o ofertă financiară de 7.051.343 lei, fără TVA, aproape 1,4 milioane de euro. Proiectul prevede și amenajarea mai multor podețe. Drumurile vizate sunt împărțite în 8 tronsoane, cu o lungime totală de 3,4 kilometri.

Intervenția se va realiza pe un număr de 10 tronsoane

Conform caietului de sarcini, constructorii trebuie să intervină pe un număr de 10 tronsoane cu o lungime de 6,083 km. În lot sunt incluse și 13 drumuri laterale cu o lungime de 15 metri. Totodată, vor fi amenajate 8.542 metri liniari de rigole din beton și 170 metri liniari de rigole carosabile. Finanțarea lucrărilor este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Lucrările urmează să fie realizate în termen de 10 luni.

„Ofertele care prezintă durata de execuție a lucrărilor mai mică sau mai mare decât durata maximă acceptată de către autoritatea contractantă vor fi declarate neconforme. La elaborarea ofertei, operatorii economici vor ține cont ca toate încercările pentru materialele puse în operă, prevăzute de legislația în vigoare, se vor face pe cheltuiala proprie”, se mai arată în documentația procedurii.

Suma de 1 milion de euro a fost alocată și pentru asfaltările din comuna Moșna.

În comuna Victoria, contractul de asfaltări este de 800.000 de euro

Și Compania Națională de Investiții (CNI) anunță noi investiții în județul Iași. De data asta este vizată reabilitarea drumurilor din comuna Victoria. Pe data de 17.09.2021 urmează să fie organizată licitația pentru execuția lucrărilor. Valoarea estimată a contractului este de 3.958.500 lei, fără TVA, aproximativ 800.000 de euro. Conform documentației, autoritatea contractantă intenționează să reabiliteze o porțiune de drum de 2.715 metri liniari cuprinsă între Icușeni Vale – Icușeni Deal, pe tronsonul drumului comunal 16A. În comuna Victoria urmează să fie implementat un proiect major pentru aducțiunea gazelor naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`