Prima pagină » Economic Local » Comuna Dolhești, din județul Iași, va avea un dispensar modern! Investiția este de aproape 130.000 de euro
Comuna Dolhești, din județul Iași, va avea un dispensar modern! Investiția este de aproape 130.000 de euro

Comuna Dolhești, din județul Iași, va avea un dispensar modern! Investiția este de aproape 130.000 de euro

16 ian. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

O clădire din comuna Dolhești, județul Iași, va fi demolată pentru a face loc unui dispensar modern. Procedura pentru execuția lucrărilor va avea loc la începutul lunii februarie 2021. Lucrarea va fi executată cu ajutorul fondurilor guvernamentale

Un nou dispensar medical ar urma să fie amenajat în comuna Dolhești, județul Iași. Primăria din localitate va organiza pe data de 03.02.2021 o licitație pentru realizarea lucrărilor, cu o valoare estimată de 607.618 lei, fără TVA, aproape 130.000 de euro. Contractul prevede dotarea dispensarului, dar și realizarea proiectării. Finanțarea este asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Lucrările trebuie finalizate în termen de 12 luni de la semnarea contractului.

„Executantul este responsabil de prezentarea pentru fiecare situație de plată în parte a documentelor de calitate prevăzute de prevederile legale în vigoare și de predarea cărții tehnice a lucrărilor. Executantul este responsabil de utilizarea în execuția lucrărilor numai a produselor și a proceselor prevăzute în proiect, precum și gestionarea probelor – martor, înlocuirea produselor și a procedeelor prevăzute în proiect cu altele care îndeplinesc condițiile precizate și numai în baza soluțiilor stabilite de proiectanți cu acordul beneficiarilor. Este obligatorie respectarea proiectelor și a detaliilor de execuție pentru realizarea nivelului de calitate corespunzător cerințelor”, se arată în caietul de sarcini. În 2016, comuna Dolhești s-a aflat în centrul unui scandal pornit de la o troiță.

Noul dispensar din comuan Dolhești va fi amenajat după demolarea unei clădiri

Amplasamentul noului dispensar a fost ales în locul unei clădiri ce urmează să fie demolată. Terenul este situat în satul comunei cu același nume, tarlaua T4.

„Se vor elimina toate posibilitățile de infiltrare a apei în teren și de umezire a acestuia cu efect negativ imediat asupra construcției. Sistemul de fundare proiectat va ține seama de mai mulți factori, printre care cei mai importanți sunt caracteristicile terenului care vor guverna soluțiile de fundare, în funcție de tipul structurii, de nivelul de risc acceptat și de costuri. În funcție de încărcările aduse fundațiilor, se vor realiza calcule cu privire la tasări și vor fi cumpărate cu tasările admisibile. În acest sens, este recomandat să se realizeze modelări prin intermediul programelor de calcul”, se mai arată în documentația procedurii.

Oferta constructorului cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

Primăria comunei Mădărjac cheltuie 300.000 de euro pe modernizarea dispensarului

Primăria comunei Mădârjac, județul Iași, intenționează să reabiliteze dispensarul din localitate. La finalul anului 2020 a fost lansată licitația pentru realizarea reparațiilor capitale. Prevederea bugetară a procedurii este de 1.531.628 lei, fără TVA, aproximativ 300.000 de euro. Însă, licitația a fost anulată din lipsă de participanți. Finanțarea era asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

„În vederea economisirii de energie și reducerea pierderilor de căldură, la nivelul fațadelor (parte și etaj) se vor aplica straturi termoizolatoare după cum urmează: în zonele de pe fațadă, unde este prevăzută tencuiala decorativă de exterior, se aplică un sistem termoizolator din polistiren expandat grafitat de 10 cm; sistemul constă din placare cu plăci de polistiren grafitat de 10 cm grosime, protejate cu o masă de șpaclu armată cu plasă din fribră de sticlă, peste care se aplică tencuiala decorativă acrilică de exterior”, se arată în descrierea lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *