Prima pagină » Local » Comuna Dolhești din județul Iași va avea o grădiniță modernă! Costurile sunt de 300.000 de euro – FOTO
Comuna Dolhești din județul Iași va avea o grădiniță modernă! Costurile sunt de 300.000 de euro - FOTO

Comuna Dolhești din județul Iași va avea o grădiniță modernă! Costurile sunt de 300.000 de euro – FOTO

24 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

O grădiniță modernă cu 2 săli de clasă va fi construită în comuna Dolhești din județul Iași. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată la mijlocul lunii Martie 2022. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare al ofertelor

În comuna Dolhești din județul Iași sunt anunțate noi investiții. Pe 14 Martie 2022, Primăria din localitate organizează o licitație pentru construirea unei grădinițe moderne cu program normal în satul Pietriș. Valoarea estimată a contractului este de 1.512.874 de lei fără TVA, adică aproape 300.000 de euro. Oferta constructorilor cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

”Se propune construirea unei clădiri ce va avea funcțiunea de grădiniță cu program normal și realizarea unui loc de joacă cu suprafața de 145 mp, conform planului de situație atașat la proiect. De asemenea, se propune amenajarea unei alei de acces și a unui număr de 3 locuri de parcare. Autoritatea contractantă dorește asigurarea unui spațiu pentru desfășurarea activităților educaționale preșcolare în comuna Dolhești. Accesul în clădire este diferențiat în funcție de destinație și siguranță: accesul în grădinița pentru preșcolari se face pe latura de sud a construcției, atât cadrele didactice, cât și accesul în centrala termică sunt separate”, se arată în caietul de sarcini.

De precizat este că Primăria Pașcani reabilitează o creșă și o grădiniță după ce a alocat fonduri pentru mai multe investiții.

Comuna Dolhești va avea o grădiniță în termen de 10 luni

Conform autorității contractante, câștigătorul licitației trebuie să execute lucrările în termen de 10 luni de la semnarea contractului. Capacitatea grădiniței va fi de 65 de persoane. Terenul studiat are o suprafață de 5.147 de metri pătrați.

”Soluția propusă va conține 2 săli de clasă, o sală de mese, cabinet medical cu grup sanitar, vestiar, cancelarie, grupuri sanitare pentru preșcolari, pentru persoanele cu dizabilități și cadrele didactice și centrala termică. Terenul nu este traversat de rețele tehnico-edilitare, conform avizelor atașate la proiectul de autorizare, orice utilitate întâlnită pe amplasament urmând a se devia pe cheltuiala beneficiarului după anunțarea tuturor factorilor implicați”, se mai arată în documentația procedurii.

În 2021, Primăria Dolhești a organizat o licitație și pentru modernizarea drumurilor din localitate.

Grădiniță modernă, de 400.000 de euro, în Valea Lupului

Nu în ultimul rând, o nouă grădiniță va fi construită și în Valea Lupului. Anul trecut, Primăria din localitate a finalizat licitația pentru execuția lucrărilor. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății Adal Hidro Construct SRL, cu sediul social în Târgu-Frumos. Firma este deținută de Alexandru Butnaru. Societatea a declarat o cifră de afaceri de 1.989.942 de lei, un profit de 381.520 de lei, datorii de 349.597 de lei și un număr de 15 angajați.

Oferta finală pentru realizarea lucrării are o valoare de 2.298.425 de lei, aproape 400.000 de euro. Suprafața construită a clădirii este de 752 de metri pătrați. În suma estimată intră și costurile cu dotarea grădiniței. Lucrările trebuie realizate în termen de 9 luni de la semnarea contractului. Licitația a fost anulată în trecut pentru că nu s-au prezentat ofertanți. Licitația pentru construirea grădiniței moderne din comuna Dolhești va fi finalizată doar dacă ofertele vor trece de etapa de evaluare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024