Prima pagină » Sanatate » Comprese pentru tuse la copii: Remedii eficiente și ușor de pus în practică

Comprese pentru tuse la copii: Remedii eficiente și ușor de pus în practică

07 mart. 2022, 10:12,
în Sanatate

Cauți comprese pentru tuse la copii? Se pare că ai ajuns în locul potrivit! În articolul de astăzi îți vom arăta cum să pregătești cele mai eficiente comprese, pentru ca micuțul tău să scape de tusea supărătoare.

Tusea este o reacție de apărare a organismului, care constă într-un act involuntar (uneori voluntar), provocat de o iritație a căilor respiratorii. Astfel, se îndepărtează secrețiile patologice și produsele străine. Indiferent de originea sa, tusea poate fi chinuitoare și iritativă, făcându-și apariția, cu precădere, în spațiile închise, neaerisite. Seacă sau productivă, tusea poate fi declanșată de infecțiile căilor respiratorii, de inhalarea unei substanțe iritante sau a unui corp străin, dar și de aerul prea rece.

Confundată cu o boală, tusea este, de fapt, un simptom, care se declanșează în momentul în care membranele mucoase ale gâtului, ale traheii sau ale bronhiilor sunt iritate. În cazul copiilor, tusea de lungă durată nu ar trebuie neglijată, deoarece poate provoca afecțiuni serioase. Acesta reprezintă motivul pentru care tusea ar trebui eliminată, înainte de a fi descoperită cauza care o determină.

un copil care stă în pat și tușește

Tusea este o reacție de apărare a organismului, care constă într-un act involuntar (uneori voluntar), provocat de o iritație a căilor respiratorii.

Comprese pentru tuse la copii: Iată cum se realizează

Tusea la copii, dar și la adulți, poate fi deranjantă și chiar epuizantă. Aceasta poate duce la insomnie, amețeli, transpirație, dureri toracice, dureri musculo-scheletale, cefalee și incontinență urinară (în special la femei).

De reținut este că un copil poate tuși zilnic, chiar dacă nu este răcit. După o răceală ușoară, acesta poate tuși chiar ți trei săptămâni. Însă, dacă tusea devine persistentă și depășește patru săptămâni de la instalare, înseamnă că vorbim despre o afecțiune gravă, provocată de virusuri sau bacterii. Astfel, cel mic trebuie dus imediat la medicul specialist, pentru a depista cauza și a-i oferi un tratament adecvat.

Tusea poate fi tratată și acasă, cu ajutorul compreselor, realizate cu ingrediente naturale. Acestea sunt: miere, ulei de măsline, făină, tifon, leucoplast, șervețel. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o lingură de făină, cu o cantitate mică de miere și puțin ulei de măsline, până obții o pastă groasă. Pune amestecul pe un șervețel și înfășoară-l în tifon.

Apoi, cu ajutorul leucoplastului, atașează-l pe spatele sau pe pieptul copilului și lasă-l să acționeze două-trei ore, înainte de culcare.

Și adulții pot folosi astfel de comprese, pe care le vor lăsa să acționeze pe tot parcursul nopții. Nu există efecte secundare, însă mare atenție la cei mici, deoarece pot suferi iritații. De aceea timpul de acționare este mai mic în cazul copiilor.

Mierea este folosită ca remediu de foarte mult timp, tratând numeroase afecțiuni. În plus, contribuie și la detoxifierea organismului, dar ajută și pielea uscată să se regenereze. În cazul tusei, mierea dislocă mucusul din plămâni, fiind de mare ajutor atât pentru adulți, cât și pentru copii.

compresă pentru tuse pe pieptul unui copil

Tusea poate fi tratată și acasă, cu ajutorul compreselor, realizate cu ingrediente naturale.

Alte remedii naturiste pentru tusea la copii

Tusea copiilor poate fi tratată și cu ajutorul siropului de ridiche neagră. Ia o ridiche, spal-o foarte bine și decupează un capac. În spațiul format, pune puțin zahăr, iar în câteva ore se va forma un sirop dulce, pe care micuțul tău îl va adora. Nu uita să lași ridichea într-un loc călduros, pentru ca siropul să se formeze mai repede.

Un alt remediu eficient este siropul de miere cu lămâie. Taie cuburi o lămâie și adaugă peste ea câteva lingurițe de miere.

Un leac miraculos este ceaiul de ceapă, îndulcit cu miere. Acesta ameliorează tusea și durerile în gât. De asemenea, tusea poate fi diminuată și cu zeama de ceapă amestecată cu lămâie.

un copil care stă în pat și tușește

Un alt remediu eficient este siropul de miere cu lămâie. Taie cuburi o lămâie și adaugă peste ea câteva lingurițe de miere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024