Prima pagină » Sanatate » Comprese pentru picioare umflate. Ce infuzii și uleiuri să folosești pentru a efectua procedura acasă?

Comprese pentru picioare umflate. Ce infuzii și uleiuri să folosești pentru a efectua procedura acasă?

09 mai 2023, 10:59,
BZI.ro, în Sanatate

Pentru a reuși să ameliorezi disconfortul la nivelul membrelor este recomandat de medici să folosești comprese pentru picioare umflate. Umflarea picioarelor este o problemă frecventă. Aproape fiecare adult o întâlnește atunci când stă în picioare pentru o perioadă lungă de timp, mai ales pe căldură.

În esență, edemul este acumularea de lichid în țesuturi. Apare mai frecvent seara. Se caracterizează printr-o creștere a dimensiunii unui membru, pielea este lăsată și apar vânătăi dacă se aplică presiune asupra acesteia. Umflarea se poate extinde de la degetele de la picioare până la genunchi și uneori mai sus.

Comprese pentru picioare umflate. Plantele necesare pentru a pregăti remediul naturist

Dacă umflătura apare rar, de obicei când este cald sau când stați mult timp în picioare, remediile populare pot ajuta la ameliorarea problemei. Umflarea regulată este un indiciu clar al unei anumite afecțiuni medicale și este important să se afle motivul pentru a o trata din timp. Ar putea fi vorba de vene varicoase, boli de inimă etc.

Cea mai simplă, dar eficientă compresă pentru picioarele umflate este o frunză de varză. Aceasta trebuie pregătit în prealabil (puteți folosi un ac de rulat în acest scop). Alte comprese populare pot fi pregătite din infuzie din frunze de mesteacăn. Acesta se pregătește dacă se înmoaie bandajele în infuzie și se aplică.

De asemenea, de mare folos este o infuzie de mușețel, pătrunjel și mărar. Multe persoane folosesc brusture pentru a calma umflăturile de la picioare. Remediul se aplică pe picior, pe partea inferioară. Unele persoane folosesc și ulei de cătină pentru calmarea deranjului.

Pentru a preveni aportul excesiv de lichide, ar trebui să limitați consumul de sare, precum și de carne afumată, dulciuri, ceai puternic și cafea. Pentru a elimina apa, ar trebui incluse în alimentația dumneavoastră pătrunjel, sparanghel, coacăze negre, căpșuni sau usturoi.

Cum să limitezi aportul excesiv de lichide? De la ce alimente ar trebui să te limitezi?

Merișoarele și afinele sunt, de asemenea, bune diuretice. De altfel, în acest scop puteți folosi atât boabele acestor plante, cât și decoctul din frunzele lor. Eficientă în acest sens este infuzia sau decoctul de semințe de chimen. Ceaiul obișnuit poate fi înlocuit cu un ceai din fructe de măceș. De asemenea, puteți utiliza un complex diuretic, care este disponibil în orice farmacie.

Cel mai bun tip de activitate pentru calmarea membrelor umflate este înotul. Pentru cei al căror stil de viață este predominant sedentar, se recomandă mersul pe jos și alte forme de exerciții fizice. Metodele enumerate vor ajuta la reducerea umflăturilor dacă acestea sunt cauzate de simpla oboseală sau de stadiile inițiale ale varicelor. Nu este vorba însă de un tratament, ci doar de o ameliorare temporară. Dacă umflăturile sunt frecvente sau chiar zilnice, ar trebui să fiți examinat la o clinică pentru a preveni dezvoltarea bolii.

Pe lângă comprese pentru picioare umflate este bine să faci o baie cu sare de mare. Pentru a pregăti remediul ai nevoie de o lingură de bicarbonat de sodiu și 2-3 linguri de sare/3l de apă. Picioarele se vor simți mai bine după o baie cu un decoct de mușețel, frunze de mesteacăn, salvie și mentă. Băile de contrast sunt deosebit de eficiente, deoarece nu numai că îți fac picioarele să se simtă mai bine, dar îți îmbunătățesc și starea generală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *