Prima pagină » Sanatate » Comprese cu varză pentru spondiloza cervicală. Ce alte remedii naturiste ameliorează simptomele

Comprese cu varză pentru spondiloza cervicală. Ce alte remedii naturiste ameliorează simptomele

28 sept. 2022, 10:19,
BZI.ro, în Sanatate

Poate că nu știai, dar compresele cu varză sunt ideale dacă te confrunți cu spondiloza cervicală. Iată ce alte remedii naturiste contribuie la ameliorarea simptomelor supărătoare.

Spondiloza cervicală este o afecțiune artrozică, localizată la nivelul coloanei vertebrale, care afectează articulațiile mici, dar și pe cele dintre vertebre și coaste. Boala generează dureri și, în timp, duce la reducerea mobilității.

Spondiloza cervicală se manifestă în zona cefei, iar durerea provine de la contracțiile musculare, care conduc la tulburări sau diminuări ale funcției coloanei vertebrale. În cazul în care nu este tratată la timp, boala progresează și, astfel, își face apariția durerea de spate, chiar și în starea de repaus. Vremea rece poate intensifica simptomele, iar, în timp, pot apărea dureri de cap, amețeli sau tulburări de vedere.

o femeie cu spondiloza cervicala

Spondiloza cervicală este o afecțiune artrozică, localizată la nivelul coloanei vertebrale, care afectează articulațiile mici, dar și pe cele dintre vertebre și coaste.

Comprese cu varză pentru spondiloza cervicală. Remediu naturist simplu și eficient

Nu mulți sunt cei care știu că varza nu este doar un aliment extraordinar, care ne oferă numeroase vitamine de care organismul are nevoie, ci și un remediu împotriva durerii. Frunzele de varză au proprietăți calmante, grație vitaminelor și fitonutrienților, dar și proprietăți antiinflamatorii, mulțumită conținutului de antocianină și glutamină.

Dacă te confrunți cu dureri, trebuie să știi că atât compresele, cât și cataplasmele cu varză te pot ajuta. Acestea sunt printre primele măsuri pe care le poți lua acasă și care se aplică extern, pe zona afectată, cu intenția de a permite substanțelor miraculoase din varză să fie absorbite de către organism.

Diferența dintre comprese și cataplasme rezidă în structura lor. În timp ce compresele se utilizează în combinație cu un preparat lichid, de pildă un ceai sau o tinctură, cataplasmele se realizează din varza întreagă, puțin zdrobită. În cazul în care suferi de dureri într-o anumită zonă, cum sunt durerile de cap sau cele cauzate de probleme digestive, indicat este să folosești compresele. Dacă, însă, suferi de iritații ale pielii, răni minore sau arsuri, este bine să utilizezi cataplasmele.

Astfel, pentru a scăpa de durerile cauzate de spondiloza cervicală, folosește comprese cu frunze de varză zdrobite, în două sau trei straturi și lasă-le să acționeze pe parcursul nopții. Dimineața, îndepărtează compresele și spală zona cu apă călduță. De asemenea, poți utiliza comprese și cu bitter suedez, care funcționează la fel de bine.

o femeie care țin e în mâini o varză

Frunzele de varză au proprietăți calmante, grație vitaminelor și fitonutrienților, dar și proprietăți antiinflamatorii, mulțumită conținutului de antocianină și glutamină.

Alte remedii naturiste care te ajută cu ameliorarea simptomelor spondilozei cervicale

Simptomele spondilozei cervicale pot fi diminuate cu ajutorul unei creme naturiste, care se prepară din următoarele ingrediente: o linguriță de praf de turmeric, o linguriță de praf de ghimbir, 100 de mililitri de ulei, o linguriță de oțet de mere și o linguriță de boia de ardei iute. Amestecă bine toate ingredientele și seara, înainte de culcare, aplică această cremă pe zona care te doare. Ai grijă să folosești mișcări ușoare, pentru ca ingredientele să intre în piele și să producă efectul mult așteptat. Repetă tratamentul în fiecare seară, timp de 30 de zile.

Totodată, poți să îți prepari ceai de coada calului, în amestec cu ceai de urzică și o lingură de bitter suedez. Consumă câte trei căni de ceai pe zi și simte cum durerea cauzată de spondiloză începe să dispară.

Pentru a scăpa de durere, însă, nu este suficient să aplici creme sau comprese, ori să bei ceaiuri din plante, ci să faci și gimnastică zilnică. Stabilește-ți un plan cu unele dintre cele mai simple exerciții pentru spondiloza cervicală și bucură-te de rezultat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *