Prima pagină » Culinar » Compot de piersici cu ghimbir. O băutură parfumată cu proprietăți energizante!
Compot de piersici cu ghimbir. O băutură parfumată cu proprietăți energizante!

Compot de piersici cu ghimbir. O băutură parfumată cu proprietăți energizante!

25 aug. 2023, 13:34,
în Culinar

Piersicile sunt un fruct foarte sănătos și delicios cu miezul moale, suculent și un gust dulce și aromat. Piersicile nu pot fi păstrate foarte mult timp, așa că este foarte important să le consumați sau să le conservați. O idee este și acest compot de piersici pentru iarnă, care prezervă vitaminele din piersici. Dacă urmați această rețetă, veți obține o băutură parfumată și foarte gustoasă, cu o notă aromată de ghimbir.

Compot de piersici cu ghimbir picant

Piersicile sunt recomandate persoanelor cu probleme digestive, sunt ideale pentru piureul bebelușilor, și redau pofta de mâncare celor care au un apetit scăzut. Aceste fructe conțin multe vitamine necesare organismului, precum vitaminele din grupele C, B, și E, fosfor, magneziu, fier sau zinc.

Ghimbirul este un condiment incredibil pentru digestie, contribuind și la pierderea kilogramelor în plus. Rădăcina de ghimbir poate fi folosită într-o varietate de forme (ghimbir murat, proaspăt, sub formă de pulbere, confiat etc). Acesta are un gust înțepător, astfel încât va da băuturii niște note luminoase excepționale. Ghimbirul are un gust specific și are proprietatea de a încălzi organismul, lucru foarte convenabil în zilele reci de iarnă.

Piersicile și ghimbirul merg de minune împreună. Dulceața piersicilor, excesivă pentru unii, este echilibrată de gustul picant al ghimbirului. Acest compot se consumă rece, preferabil.
Pentru 3 litri de compot este nevoie de 10-15 piersici medii, 1 bucată mică de rădăcină ghimbir proaspăt, 1 lingură coajă rasa de lamâie, o păstaie de vanilie, 2-2,5 litri de apă, 300 grame de zahăr.

Pașii pentru acest compot de care te poți bucura la iarnă

Prima dată sterilizăm borcanele pentru a scăpa de bacterii. Apoi răzuim sau tăiem foarte fin rădăcina de ghimbir printr-o răzătoare. Ar trebui să obținem aproximativ două linguri de ghimbir ras. Dacă vă place un gust mai picant, atunci cantitatea poate fi mărită, dar nu exagerați. Când alegem ghimbirul trebuie să ne orientam spre unul auriu, să nu fie prea închis la culoare, să aibă un parfum cât mai puternic. Ghimbirul proaspăt trebuie să fie crocant, ferm și neted atunci când îl tăiem. Cel mai bine este să alegeți o rădăcină de ghimbir mare (deoarece conține mai multe substanțe nutritive și e mai aromată) din care vom tăia cantitatea necesară.

Fructele trebuie spălate foarte bine, și apoi se adaugă într-o oală cu apă clocotită timp de un minut și jumătate. După aceea, apa din cratiță se aruncă, iar peste piersicile rămase se toarnă apă rece cât mai repede posibil. Următorul pas este scoaterea sâmburelui, apoi decojirea fructelor și tăierea acestora în felii sau jumătăți. Alegem o cratiță cu fundul mai gros, și adăugăm zahărul, coaja de lămâie, ghimbirul și vanilia. Peste toate aceste ingrediete se toarnă apă, iar oala se pune la fiert la foc lent până ce dă în clocot. Nu uitați să amestecați constant. După ce zahărul s-a dizolvat complet, mai trebuie lăsat să fiarbă încă 5 minute. Apoi, se adaugă piersicile în sirop și se mai lasă la fiert încă 5 minute. Compotul obținut se pune la răcit, iar într-un final se umplu recipientele și se pun capacele. Întoarcem borcanele de compot de piersici cu gâtul în jos, le învelim cu o pătură și le așezăm într-un loc întunecat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`