Dacă vrem să ne bucurăm de gustul unor preparate culinare și în sezonul rece, putem pregăti un delicios compot de pere pentru iarnă. Acesta se face foarte ușor acasă, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta de odinioară a bunicii, la final vom obține un compot aromat și gustos. Iată câteva trucuri simple pentru un deliciu irezistibil în sezonul rece.
Compot de pere pentru iarnă, delicios și ușor de făcut
Când vine vorba de gustoasele compoturi pentru iarnă gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la savurosul compot dulce-acrișor cu vișine până la cel cu mere, cireșe sau gutui, toate sunt pe placul multora dintre noi și sunt ideale pentru cămară. Savuros și aromat, compotul de pere este nelipsit în sezonul rece, fiind pregătit cu grijă de gospodine.
Spre deosebire de compotul de vișine, cireșe sau de zarzăre, cel de pere se prepară ținând cont de câteva trucuri pentru a menține prospețimea și savoarea gustoaselor pere. De exemplu, dacă vom adăuga puțină zeamă de lămâie și vanilie, compotul de pere își va păstra culoarea frumoasă și va avea o aromă deosebită.
Deliciosul compot de pere este ideal și în zilele toride de vară, iar dacă este ținut la frigider apoi servit rece, va fi cu adevărat irezistibil. În sezonul cald ne putem răcori și cu o limonadă cu mentă, savuroasă și aromată. Această băutură are un efect răcoritor, dar reprezintă totodată și o sursă de vitamine necesare pentru revitalizarea organismului.
Compotul de pere este gustos și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri vom obține un compot aromat și savuros pentru iarnă.
Cum să pregătești acasă un deliciu perfect în sezonul rece
Pentru compotul de pere pentru iarnă vom avea nevoie de 400 g de pere, 2-3 felii de lămâie, 1 lingură de suc de lămâie, iar pentru sirop vom folosi 50 g de zahăr, 1 pliculeț de zahăr vanilat și 250-300 ml de apă.
Pentru a obține un compot de pere delicios trebuie să alegem niște fructe bine coapte. Acestea se spală, se lasă la scurs apoi se taie în jumătate, iar după aceea în sferturi. Se îndepărtează cotoarele și codițele.
Într-o oală mare cu apă se pun perele tăiate împreună cu o lingură de suc de lămâie și 3 felii de lămâie. Astfel, perele își vor păstra culoarea frumoasă și vor fi aromate. Ulterior se pregătește siropul pentru compot. Într-o cratiță punem aproximativ 300 ml de apă, apoi adăugăm zahărul și câteva felii de lămâie împreună cu pliculețul de zahăr vanilat și punem siropul la fiert la foc mic timp de 7 minute. Când este gata, se lasă siropul pentru compot la răcit.
Se așază perele tăiate în bucăți în borcane și se pune ulterior siropul. Se pun capacele la borcane și se strâng foarte bine. Într-o cratiță largă se pune apă apoi se așază borcanele cu compot. Se fierb borcanele la bain-marie timp de 30 de minute, iar când este gata, se lasă compotul la răcit în aceeași oală câteva ore. După aceea, se depozitează borcanele cu compot de pere în cămară, la loc uscat și răcoros. Cu siguranță vom obține un compot delicios pentru iarnă, aromat și pe placul tuturor celor de la masă.
Deliciosul compot de pere pentru iarnă este gustos și sănătos, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține un compot aromat și bun de servit în sezonul rece.