Prima pagină » Actualitate » Comportament comunist al consilierilor USR Brașov! Avocatul Poporului le-a dat dreptate jurnaliştilor care au fost izgoniți din şedinţa de Consiliu Local
Comportament comunist al consilierilor USR Brașov! Avocatul Poporului le-a dat dreptate jurnaliştilor care au fost izgoniți din şedinţa de Consiliu Local

Comportament comunist al consilierilor USR Brașov! Avocatul Poporului le-a dat dreptate jurnaliştilor care au fost izgoniți din şedinţa de Consiliu Local

11 nov. 2021, 12:35,
în Actualitate

Tranparența invocată în campania electorală de către USR pare să fie doar un simplu slogan pentru consilierii locali din Brașov care au dat afară, din şedinţa de Consiliu Local, mai mulţi jurnalişti. Așadar, vorbim despre faptul că în această speță a intervenit Avocatul Poporului care a luat măsuri.

Vorbim despre faptul că viceprimarul USR, Flavia Boghiu și mai mulţi consilieri locali USR Brașov au vrut să evacueze doi jurnalişti tocmai în momentul în care aceștia participau la o şedinţă de consiliu, şedinţa publică.

Avocatul Poporului a intervenit în cazul jurnaliştilor care au fost dați afară din şedinţa de Consiliu Local Brașov

Avocatul Poporului a intervenit pentru a lămuri situaţia în care doi jurnalişti au fost daţi afară în momentul în care aceștia doreau să participe la o şedinţă de Consiliu Local Brașov. Într-o adresă publicată de instituţia Avocatului Poporului, viceprimarului, Flavia Boghiu i se atrage atenţia asupra faptului că nu cunoaşte legea şi că instituţiile publice nu pot interzise în niciun fel accesul mijloacelor de informare în masă în timpul şedinţelor

 

”Primarul Municipiului Braşov, judeţul Brașov, în exercitarea atribuțiilor conferite de legislația în vigoare, va proceda la luarea măsurilor legale care se impun pentru diseminarea la nivelul conducerii autorității publice locale, precum și la nivelul membrilor Consiliului Local Brașov a informațiilor privind dispozițiile legale conform cărora autoritățile și instituțiile publice nu pot interzice în nici un fel accesul mijloacelor de informare în masă la acțiunile publice organizate de acestea, în scopul prevenirii unor limitări ce pot aduce atingere caracterului public al ședințelor Consiliului Local.
2.Primarul Municipiului Brașov, judeţul Brașov, va informa Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Braşov, asupra măsurilor dispuse privind comunicarea prezentelor informații”, se arată în adresă, potrivit transilvania365.

Comportament tipic comunist din partea USR care a promis transparență la nivel de țară

Așadar, incidentul în care consilierii USR Braşov au avut un comportament comunist contravine în totalitate transparenței despre care s-a vorbit în campania electorală. Totul a început în momentul în care viceprimarul USR-PLUS a susţinut faptul că cei doi jurnalişti trebuie să părăsească sala în care se desfăşura şedinţa de Consiliu Local pentru că nu sunt consilieri locali dar nici membri din aparatul administrativ al Primăriei. Oficialul USR a invocat faptul că jurnaliştii nu au depus o cerere de participare cu 24 de ore înainte.

În cele din urmă, celor doi ziariști li s-a permis să rămână în sală, la intervenția conmsilierilorlocali PSD și PNL, după ce secretarul municipiului, Adriana Trandafir, a venit cu precizarea că articolul citat de viceprimarul Boghiu face referire la luarea de cuvânt şi nu la posibilitatea de a participa la şedinţă, iar preşedintele de şedinţă, consilierul PSD Alexandra Crivineanu, i-a comunicat că cei doi au transmis că sunt vaccinaţi anti-Covid, iar restricțiile în vigoare la Brașov nu-i împiedică să participe la ședința de plen.

Braşovenii cer demiterea primarului Allen Coliban

Sătui de faptul că primarul Allen Coliban a promis şi nu s-a ţinut de cuvânt, în municipiul Brașov există o listă de mii de oameni care îi cer demiterea edilului. Așadar, până la ora transmiterii știrii s-au strâns peste 12.400 de semnături.

”Am adunat 12.455 de semnături. Speram că în următoarea perioadă, atunci când vom avea şi corturile amplasate să fie cu mult mai uşor”, a fost anunțul de pe grupul Referendum, potrivit transilvania 365.ro.

Pe numele primarului din Braşov, Allen Coliban, s-a făcut o plângere penală. Presa locală susţine că edilul şi-a falsificat Curriculum Vitae. În momentul în care şi-a redactat CV-ul, aceasta a menţionat că a absolvit studiile unei facultăţi, însă edilul a fost exmatriculat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *