Prima pagină » National » Componența echipei cu care Marcel Ciolacu candidează pentru un nou mandat la conducerea PSD
Componența echipei cu care Marcel Ciolacu candidează pentru un nou mandat la conducerea PSD

Componența echipei cu care Marcel Ciolacu candidează pentru un nou mandat la conducerea PSD

24 aug. 2024, 12:51,
în National

Marcel Ciolacu, care nu are niciun contracandidat, urmează să fie reconfirmat sâmbătă pentru un nou mandat de președinte al PSD la Congresul partidului. Ciolacu ocupă această funcție din 22 august 2020, după ce a condus interimar PSD începând din noiembrie 2019, când Viorica Dăncilă a demisionat ca urmare a pierderii alegerilor prezidențiale.

La acest Congres, față de structura anterioară, au fost  validate patru noi funcții de vicepreședinte. În total, conducerea PSD include opt vicepreședinți responsabili pe diverse domenii, opt vicepreședinți regionali, doi prim-vicepreședinți, președintele partidului, secretarul general și președintele Consiliului Național.

Pentru funcțiile de prim-vicepreședinți, considerate poziția numărul doi în partid, vor candida Sorin Grindeanu și Daniel Băluță. Sorin Grindeanu deține deja acest rol în mandatul actual al lui Ciolacu, alături de Gabriela Firea.

Paul Stănescu va continua să ocupe funcția de secretar general al PSD, fiind singurul candidat pentru această poziție.

O modificare importantă va avea loc la conducerea Consiliului Național al PSD, unde europarlamentarul Mihai Tudose candidează pentru postul ocupat anterior de Vasile Dîncu.

Un nou nume în conducerea PSD va fi Florin Jianu. Fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Jianu a anunțat vineri pe Facebook că se retrage de la conducerea Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România pentru a prelua funcția de vicepreședinte al PSD la nivel național, la invitația PSD Sector 1.

În echipa cu care Marcel Ciolacu candidează pentru un nou mandat de președinte se regăsesc, pe lista vicepreședinților: Florin Jianu pentru Antreprenoriat, IMM-uri și Mediul de Afaceri, Lia Olguța Vasilescu pentru Muncă și Protecție Socială, Gheorghe Șoldan pentru Dezvoltare Regională și Locală, Gabriel Zetea pentru Administrație și Infrastructură, și Vasile Dîncu pentru Afaceri Europene.

Victoria Stoiciu candidează pentru funcția de vicepreședinte pe relația cu ONG-urile și dialog social, Mihnea Costoiu pentru Educație, Elisabeta Lipă pentru Sport, Marian Neacșu pentru regiunea București-Ilfov, Dumitrița Glica pentru Centru, și Corneliu Ștefan pentru Sud. Ionuț Pucheanu, primarul Galațiului, candidează pentru vicepreședinte pe Sud-Est, Claudiu Manda pe Sud-Vest, Laurențiu Nistor pe Vest, Emil Moldovan pe Nord-Vest, iar Dragoș Benea pe Nord-Est.

Conform Statutului PSD (art. 46), reprezentarea femeilor în organele de conducere ale partidului trebuie să fie de cel puțin 30% la toate nivelurile. Totuși, lista lui Ciolacu, așa cum a fost prezentată până acum, nu respectă acest criteriu, incluzând doar patru femei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *