Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Posibile complicații ale fisurii anale
Posibile complicații ale fisurii anale

Posibile complicații ale fisurii anale

17 aug. 2020, 08:00,
în Sanatate

Complicații ale fisurii anale. Fisura anală este o fisură mică sau leziune superficială, localizată pe peretele canalului anal (la baza rectului). Apare frecvent la adulți. Poate fi asociata cu atacuri repetate de constipație, scaune tari, diaree sau, mai rar, boli inflamatorii cronice intestinale sau anumite practici sexuale, cum ar fi sodomia. Fisurile anale sunt de asemenea frecvente la bebelușii de la 6 luni la 2 ani, dar rare la copiii mai mari.

Fisura anală provoacă dureri ascuțite și sângerare ușoară, în special în timpul mișcărilor intestinale. În marea majoritate a cazurilor, acestea pot fi rezolvate fără a necesita o intervenție chirurgicală.

Complicații ale fisurii anale

Mulți pacienți ezită să vadă un medic pentru că le este jenă să discute simptomele lor. Amânarea tratamentului poate crea, însă, în timp, frica de a avea o mișcare a intestinului. Această reținere poate provoca constipație și ruperea. Astfel începe un cerc vicios. Când nu se vindecă adecvat, fisurile pot deveni cronice. În cele din urmă pot afecta mușchii sfincterului, provocând spasme dureroase. Un consult medical este recomandată atunci când tratamentul la domiciliu nu aduce alinare.

Simptome

Durerea uneori foarte intensă, adesea arzatoare, mai ales la eliminarea scaunului. Durerea apoi scade de obicei și apoi tinde să revină în câteva ore.
Urme de sânge pe suprafața scaunului sau pe hârtie igienică;
Mâncărime a anusului, adesea în afară de episoadele de durere severă;
Contractură anală datorată spasmelor musculare ale sfincterului anal;
Constipație reflexă de teama durerii.

Factori de risc

Vârstă. Bebelușii sub vârsta de 2 ani suferă adesea de fisuri anale, dintr-un motiv neexplicat.
Atacuri repetate de constipație. Forțarea și evacuarea scaunelor dure și voluminoase este, fără îndoială, favorabilă fisurilor anale;
Naştere. Femeile sunt mai susceptibile să sufere de fisuri anale în această perioadă a vieții. Acestea nu trebuie să fie operate, ci tratate medical, iar în cazul în care fisura devine cronică, operația poate fi luată în considerare cel mai devreme numai după 6 luni de la naștere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`