Prima pagină » Eveniment-Social » Complexul Phoenix, un esec comercial de zile mari – FOTO, VIDEO

Complexul Phoenix, un esec comercial de zile mari – FOTO, VIDEO

24 sept. 2012, 22:30,
Sorin Pavelescu, în Eveniment-Social
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:316096;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Inaugurat cu multa agitatie imediat dupa ce un mare complex de magazine a luat foc din temelii, Centrul Comercial Phoenix s-a dovedit a fi un esec rasunator @ Standurile cu produse putine si de proasta calitate, accesul greoi, lipsa locurilor de parcare, a unei toalete, dar si zona in care este pozitionat, au facut ca Centrul Comercial Phoenix sa nu fie nici pe departe locul in care iesenii ar prefera sa isi faca cumparaturile @ Putinii clienti care trec pragul centrului nu-si pierd timpul printre standuri si pleaca dezamagiti de ce li se ofera

Cei cativa comercianti care au parasit spatiul de la Siraj dupa incendiul declansat in conditii suspecte in luna aprilie a acestui an si au cautat sa-si continue activitatea in Centrul Comercial Phoenix, s-au trezit cu sperantele naruite. Cladirea amenajata pe soseaua Bucium este destinata comertului en-gross si en-detail de produse alimentare si nealimentare si a fost inaugurata la nici o luna dupa ce standurile comerciantilor din Siraj au fost grav afectate de acel incendiu devastator ale carui cauze nu au fost aflate nici pana astazi. Nimic din ceea ce se voia a fi o alternativa mai moderna a celor care activau in complexul incendiat nu se gaseste la noul centru Phoenix. Standurile cu produse putine si de proasta calitate, accesul greoi si incalcit, lipsa locurilor de parcare, a unei toalete care sa deserveasca oricand clientilor, dar si zona in care este pozitionat, au facut ca Centrul Comercial Phoenix sa nu fie nici pe departe locul in care iesenii ar prefera sa isi faca cumparaturile. „M-am plimbat prin magazinele astea vreo 15 minute dar nu prea am gasit ce cautam. De fapt, erau cateva lucruri care ma interesau, niste butoaie pentru muraturi, dar am vazut parca la acelasi pret mai aproape de casa si o sa iau de acolo ca sa nu car prea mult. Nu pot sa spun ca preturile sunt prea mari, cam la fel cum erau la Siraj, dar e cam putina marfa”, spunea ieri, un iesean care a parasit dezamagit Centrul Comercial Phoenix.

Coridoare infundate si toalete incuiate

Cu greu poti spune ca acest complex se apropie de standardele corespunzatoare realizarii unui comert civilizat. Parcarea este mult prea mica, avand in vedere pretentiile centrului comercial care urmarea un flux imens de cumparatori. Totusi, desi parcarea are un numar mic de locuri, putinele masini care viziteaza centrul, majoritatea apartinand chiar comerciantilor, au suficient spatiu de desfasurare. Insa, accesul auto prin acest spatiu de parcaj se face cu dificultate. In interior, spatiul de trecere printre standurile vanzatorilor sunt inguste si confuze. Un aspect neplacut este faptul ca aceste coridoare incalcite sunt asezate ca intr-un labirint, iar la capatul, drumul este blocat cu pancarte imense pe care scrie „In curand”. Astfel, clientii sunt nevoiti sa parcurga inapoi tot drumul pana la intrare prin mirosul chimic de marfuri chinezesti. In schimb, spre deosebire de Siraj, centrul Phoenix este dotat cu sisteme de securitate la incendiu.
Poate cel mai deranjant detaliu in aceste galerii comerciale este lipsa toaletelor in incinta standurilor. „Inauntru nu aveti toaleta, trebuie sa mergeti dupa. Dar va trebuie cheie”, explica o vanzatoare din Centrul Comercial Phoenix. Pana la toaletele la care ajungi abia dupa ce inconjuri imensa cladire, este cale lunga de batut. Pe usa grupului sanitar este lipit un afis cu mesajul: „Toaleta dama, barbati, Phoenix. Pt. cheie relatii in complex”. Practic, asta inseamna ca orice client care are nevoie de o toaleta este nevoit sa faca chiar si patru drumuri pentru a ajunge la grupul sanitar.
Chiria pe care comerciantii o platesc pentru inchirierea unui spatiu in Centrul Comercial Phoenix este de 8,5 euro pe metru patrat. Cladirea de pe soseaua Bucium detinuta de compania SC Bucium Building SRL este asezata pe o suprafata de 8.000 metri patrati, din care fostii comercianti din Siraj au ocupat doar 3.000 de metri patrati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
30 iulie 2024
30 iulie 2024