Prima pagină » Local » Complex sportiv de 4 milioane de euro, în comuna Holboca, din județul Iași – FOTO
Complex sportiv de 4 milioane de euro, în comuna Holboca, din județul Iași - FOTO

Complex sportiv de 4 milioane de euro, în comuna Holboca, din județul Iași – FOTO

29 ian. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Teren de fotbal și pistă de atletism, într-un complex sportiv de 4 milioane de euro, în comuna Holboca, din județul Iași. Licitația pentru realizarea lucrărilor este programată la finalul lunii martie 2022. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

Compania Națională de Investiții (CNI) a alocat fonduri importante pentru comuna Holboca, județul Iași. Banii sunt alocați pentru construirea unui complex sportiv în localitate. Valoarea estimată a investiției este de 22.705.985 lei, fără TVA, aproape 4 milioane de euro. Suma menționată reprezintă prevederea bugetară a licitației ce urmează să fie demarată pe 30 martie 2022. Procedura presupune realizarea proiectului tehnic și a lucrărilor de execuție.

„Cunoscându-se că mișcarea sportivă exercită o influență mai importantă ca oricare altă mișcare socială, cu deosebire asupra calității vieții, se justifică interesul de a o organiza și dezvolta această activitate. Promovarea conceptului de viață activă presupune o cooperare strânsă cu sectoarele sănătății și educației și cu alte departamente, concretizată în creșterea numărului de practicanți ai sportului la toate vârstele, combaterea efectelor nefavorabile ale sedentarismului, reducerea abandonului școlar, selecția unui număr mai mare de tineri care optează pentru sportul de performanță. În vederea promovării sportului și a unui stil de viață activ și sănătos, dar și a captivării atenției spre aceste activități, complexul sportiv fiind o șansă pentru interacțiunea socială”, sunt beneficiile dorite prin implementarea proiectului.

Complexul sportiv din comuna Holboca Iași va avea teren de fotbal

CNI a analizat două scenarii în cadrul proiectului. S-a ales varianta pentru realizarea unui complex sportiv multifuncțional cu teren de sport pentru fotbal și pistă de atletism, teren de sport pentru handbal și tenis, teren de sport pentru baschet și un pavilion administrativ cu o sală de fitness. Suprafața de teren studiată este de 32.500 mp. Complexul va avea regimul de înălțime P+1.

„Antreprenorul are obligația de a utiliza în mod rezonabil drumurile sau podurile ce comunică cu sau sunt pe traseul șantierului și de a preveni deteriorarea sau distrugerea acestora de către traficul propriu sau al oricăruia dintre subcontractanții săi; executantul va selecta traseele, va alege și va folosi vehiculele, va limita și repartiza încărcăturile, în așa fel încât traficul suplimentar ce va rezulta în mod inevitabil din deplasarea materialelor, echipamentelor, instalațiilor să nu afecteze infrastructura”, se mai arată în documentația procedurii.

Și comuna Deleni va avea o sală de sport modernă.

CNI a alocat fonduri și pentru alte comune din județul Iași

În 2021, CNI a finalizat licitația pentru modernizarea drumurilor afectate de inundații din comuna Oțeleni, județul Iași. Comisia de evaluare a stabilit că oferta cea mai bună aparține societății Conest SA. Valoarea finală a contractului a ajuns la 3.665.924 de lei, fără TVA, aproape 770.000 de lei. Tronsonul de drum vizat de lucrările de reabilitare are o lungime de peste 3 kilometri. Constructorul va interveni pe străzile Pădurii, Râmnicului, Salcâmilor, Bisericii, Pescărușului și Morii.

„În prezent, din cauza spălării părții carosabile, nu mai sunt asigurate condițiile normale necesare desfășurării traficului rutier, ceea ce are un efect defavorabil asupra condițiilor de circulație”, se arată în descrierea drumurilor.

CNI a alocat sume importante și pentru reabilitarea obiectivelor din municipiul Iași. Rămâne de văzut dacă, la licitația pentru construirea complexului sportiv din comuna Holboca, ofertele constructorilor vor fi validate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`