Prima pagină » Stiri si curiozitati » Compatibilitate zodiac chinezesc. Ce sunt „triunghiurile de alianță”
Compatibilitate zodiac chinezesc. Ce sunt

Compatibilitate zodiac chinezesc. Ce sunt „triunghiurile de alianță”

12 oct. 2023, 13:02,
în Stiri si curiozitati

Înțelegerea modului în care semnul tău zodiacal interacționează cu celelalte semne te va ajuta să treci mai bine peste orice obstacol care îți apare în cale. Deși s-ar putea să cunoști deja câteva noțiuni de bază ale astrologiei chineze, să afli cum funcționează compatibilitatea în zodiacul chinezesc te poate învăța mai multe despre tine, cât și despre relațiile tale cu ceilalți.

Compatibilitate și incompatibilitate zodiac chinezesc

În astrologia chineză, semnele care se înțeleg bine între ele sunt grupate în „triunghiuri de alianță”. Aceste grupuri reprezintă triouri de animale care scot la iveală tot ce e mai bun în fiecare dintre ei. Primul triunghi este fromat din Șobolan, Dragon și Maimuță. Acestor semne înțelepte le place să studieze și sunt muncitori asidui, dar pot fi și manipulativi și egoiști. Cel de-al doilea triunghi include Boul, Șarpele și Cocoșul. Acest trio este responsabil și atent (măsoară de două ori, taie o dată!), dar uneori pot fi egocentrici și autoritari. Tigru, Calul și Câinele fac parte dintr-un alt trio, fiind caracterizați de inteligență, onestitate și conexiunea cu ceilalți, dar pot fi și irascibili și neliniștiți. Ultimul grup este format din Iepure, Oaie și Mistreț. Aceștia tind să fie empatici, creativi și hotărâți, dar pot fi indeciși și au schimbări bruște de dispoziție. Aceste grupe nu se potrivesc doar din punct de vedere romantic, ci pot forma și o echipă de vis la locul de muncă, finalizând orice proiect cu ușurință.

Vizual, roata zodiacului chinezesc poate să-ți spună multe în legătură cu compatibilitatea dintre semne. Animalele care sunt una în fața celeilalte au trăsături opuse și probabil nu se vor înțelege. De exemplu, în fața Boului se află Oaia. Întoarce roata la următorul an, care este Șobolanul, și în fața lui este Calul. Conform roții zodiacului chinezesc, semnele care sunt cel mai puțin compatibile între ele sunt Iepure și Cocoș, Tigru și Maimuță, Bou și Oaie, Șobolan și Cal, Porc și Șarpe, Câine și Dragon.

Cu toate acestea, deși aceste semne se află în părți opuse ale roții, aceasta nu înseamnă că au caracteristici opuse. Până la urmă, opusele se atrag dintr-un motiv. De fapt, conflictele dintre aceste semne opuse adesea se datorează asemănărilor dintre ele. La fel ca semnele opuse din astrologia occidentală, acestea te vor face să te simți fie ca și cum ar fi sufletul tău pereche, fie ca și cum ți-ar fi cel mai mare dușman.

Ce rol au elementele în interpretarea zodiacului

Semnele astrologice occidentale sunt sortate în funcție de 4 elemente naturale, pământ, aer, vânt și foc. În astrologia chineză, există 5 elemente, și anume apă, lemn, foc, pământ și metal. Elementele se schimbă odată cu animalele și pot juca, de asemenea, un rol important în compatibilitate, deoarece oferă dețînătorului o anumită energie. De exemplu, în timp ce elementul fix al Iepurelui este lemnul, în 2023 acest semn se află în elementul apei, ceea ce înseamnă că elementul apei va avea cel mai mare impact asupra personalităților celor născuți în acel an.

Deoarece există 12 semne și 5 elemente, combinațiile de animale și elemente se repetă doar o dată la fiecare 60 de ani (1963 a fost ultima dată când a fost anul Iepurelui de Apă!). Fiecare element este asociat cu un profil de personalitate. Cei care sunt născuți în elemntul apei sunt perfecționiști, dar empatici cu dorințele și nevoile celorlalți. Elementul lemn ne arată că respectivele persoane sunt buni planificatori care se străduiesc să-și atingă cele mai înalte obiective. Cei în elementul focului sunt aventuroși, curajoși, îndrăzneți și pasionați.

Liderii cu mintea deschisă, dar care sunt blânzi și onești sunt adesea guvernați de elementul Pământ. Zodiile în elementul metalului sunt obsedate de muncă și urmăresc cu înverșunare lucrurile pe care le doresc.
Deși compatibilitatea conform zodiacului chinezesc poate părea complicată, nimic nu este bătut în cuie. De fapt, acesta este un punct de pornire pentru a te cunoaște mai bine pe tine și pentru a înțelege mai în profunzime relațiile pe care le formezi cu ceilalți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *