Prima pagină » National » Companiile aeriene vor introduce o nouă taxă pentru călători. Ce servicii vor fi plătite de acum în avion

Companiile aeriene vor introduce o nouă taxă pentru călători. Ce servicii vor fi plătite de acum în avion

07 mart. 2024, 09:30,
BZI.ro, în National

Companiile aeriene vor introduce o nouă taxă pentru călători. Bagajele, alegerea locului, mesele, care odinioară erau incluse în preţul biletului au devenit acum taxabile. Iată ce alte servicii vor fi plătite de acum în avion.

Companiile aeriene vor introduce o nouă taxă pentru călători

Numeroase companii aeriene clasice au adoptat o politică de tarifare a la carte, chiar şi pentru zborurile pe distanţe lungi. Astfel, s-a propus încetarea politicii de bagaje de cabină gratuite. Această măsură a intrat în vigoare la Ryanair și Wizz Air. Tarifele încept de la 15 euro pentru un bagaj de mână. În cazul eliminării gratuităţii pentru bagajele de cabină, motivaţia companiilor low-cost nu este doar una de ordin financiar: pentru a reduce întârzierile la îmbarcare şi debarcare precum şi pentru a putea programa mai multe zboruri într-o singură zi, ele au interesul ca valizele să fie plasate în cală.

Air France-KLM, care mizează pe o marjă operaţională cuprinsă între 7% şi 8% în perioada 2024-2026, faţă de una de 5,7% în 2023, după ce în 2020 şi 2021 a înregistrat pierderi cumulate de 10,4 miliarde de euro, a salutat faptul că a reuşit să majoreze cu 53% veniturile suplimentare per călător începând din 2019 şi până în prezent.

Nu doar serviciile din avion vor fi taxate, ci va crește și prețul biletelor de avion în anul 2024. Prețurile în prezent nu sunt fixe sau controlate, iar companiile aeriene vor căuta să maximizeze profiturile realizate prin vânzarea de bilete. Cei care călătoresc cu avionul se vor confrunta în această vară cu preţuri mai mari ale biletelor de călătorie.

Michael O’Leary, directorul general al Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa, a anunțat că va scumpi cu până la 10% biletele de avion în această vară.

Câți bani trebuie să scoată din buzunare românii pentru o călătorie cu avionul

Tarifele aeriene au crescut în Europa în 2023, ceea ce îi face pe mulți să se întrebe ce se va întâmpla în 2024. Atât rutele lungi, cât și cele scurte sunt afectate. De exemplu, prețurile biletelor de avion în Franța au crescut cu 23,6 la sută față de anul 2023. Prețurile biletelor de zbor internaționale din Marea Britanie au crescut cu aproximativ 18 la sută față de anul trecut, conform unui site de rezervări.

Companiile aeriene din SUA şi Europa au anunțat zilele trecute că vor încerca să îşi majoreze profiturile în anul 2024 prin scumpirea biletelor de avion, pe măsură ce vor încerca să profite la maximum de boom-ul călătoriilor post-COVID şi să contracareze costurile ridicate create de lipsa de avioane.

Cei care călătoresc cu avionul se vor confrunta în această vară cu preţuri mai ridicate ale biletelor. Până acum, preţurile mai mari nu au avut un impact asupra cererii, iar cererea de zboruri a depășit disponibilitatea companiilor aeriene. Este important de menționat că prețurile diferă de clasa de călătorie adică, economie sau business class și sunt o serie de litere care definesc nivelul tarifului plătit pe bilet.

Pe lângă biletul de avion care va fi mai scump, se vor introduce taxe și pentru bagajele de cabină, pentru alegerea locului și pentru alte servicii aeriene care erau până acum gratuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024