Prima pagină » International » Compania unui miliardar le interzice angajaților să mai iasă în pauza de cafea. Motivul este halucinant: „Vreau să îi ţin captivi toată ziua”
Compania unui miliardar le interzice angajaților să mai iasă în pauza de cafea. Motivul este halucinant:

Compania unui miliardar le interzice angajaților să mai iasă în pauza de cafea. Motivul este halucinant: „Vreau să îi ţin captivi toată ziua”

29 aug. 2024, 23:00,
în International

Personalul companiei miniere deținută de miliardarul australian Chris Ellison nu are permisiunea de a lucra de acasă, iar acum riscă să piardă și privilegiul de a părăsi clădirea pentru o pauză de cafea, informează Bloomberg, citată de Agerpres.

„Vreau să îi țin în clădire toată ziua. Nu vreau să iasă pentru o ceașcă de cafea. Am realizat în urmă cu câțiva ani cât de mult ne costă acest lucru”, a declarat Chris Ellison, directorul general al Mineral Resources Ltd., joi, 29 august.

Angajații sunt încântați să lucreze din această clădire

Ellison a subliniat că sediul central al companiei din Perth oferă numeroase facilități, precum cafenea, restaurant, sală de fitness, creșă, cameră de relaxare și centru de wellness. La 67 de ani, Ellison, un veteran al industriei miniere, susține că angajații sunt încântați să lucreze din această clădire și că facilitățile disponibile îi motivează să rămână la birou.

„Am o politică strictă împotriva muncii de acasă”, a declarat Ellison într-o întâlnire cu analiștii, după publicarea ultimelor rezultate financiare. „Nu putem avea angajați care să lucreze trei zile pe săptămână și să fie plătiți pentru cinci”, a adăugat el.

Abordarea promovată de Chris Ellison este una neobișnuită în Australia, unde munca de acasă a devenit o practică obișnuită pentru angajații din domeniul „gulere albe”. Multe companii le permit acestora să lucreze remote cel puțin două zile pe săptămână, oferind astfel o flexibilitate apreciată de mulți părinți.

Pentru angajații care jonglează cu un program încărcat și responsabilitățile parentale, creșa companiei percepe doar 20 de dolari australieni pe zi, în comparație cu tariful extern de aproximativ 180 de dolari australieni.

„Puteți să lăsați copiii în grija noastră. Ne vom asigura că sunt bine îngrijiți, dar mama și tata vor lucra de la birou”, a concluzionat Chris Ellison.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *