Prima pagină » Actualitate » Compania s-a răzgândit! Blue Air anunță reluarea zborurile în octombrie, din cauza lipsei fondurilor pentru combustibil

Compania s-a răzgândit! Blue Air anunță reluarea zborurile în octombrie, din cauza lipsei fondurilor pentru combustibil

09 sept. 2022, 14:41,
BZI.ro, în Actualitate

Compania Blue Air s-a răzgândit! Operatorul aerian low-cost a transmis faptul că nu va relua zborurile pe data de 12 septembrie, ci pe 10 octombrie din cauza lipsei fondurilor financiare pentru combustibil.

Compania de transport aerian a transmis un comunicat oficial în ceea ce priveşte decizia luată. Reamintim faptul că ieri, AFM a anunțat că operatorul nu mai are conturile blocate.

Compania Blue Air reia zborurile pe 10 octombrie 2022

Românii au primit o nouă veste proastă din cauza companiei aeriene Blue Air, conform Agerpres. Operatorul aerian va relua cursele aeriene tocmai în data de 10 octombrie după ce va dispuse de fondurile necesare platii combustibililului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare zborurilor planificate.

‘În ultimele 48 de ore conducerea executivă, Consiliul de Administraţie şi acţionariatul Blue Air au constatat faptul că nivelul vânzărilor de bilete a fost semnificativ afectat, iar sumele care au fost încasate de procesatorii de plăţi au fost blocate de către aceştia, astfel încât Societatea nu dispune în acest moment de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie.

În plus, toţi furnizorii de servicii esenţiale zborurilor au condiţionat furnizarea respectivelor servicii de plată datoriilor scadente. În acest context au fost analizate toate aspectele privind modalitatea de reluare cât mai rapidă a activităţii de zbor, discutându-se în mod direct cu zeci de furnizori critici ai companiei, respectiv aeroporturi, societăţi de handling, furnizori de combustibil, autorităţi de control al traficului aerian, precum şi cu proprietarul aeronavelor operate de Blue Air. În urma acestora, Societatea îşi propune să reia zborurile începând cu data de 10 octombrie 2022’, se arată în comunicatul companiei transmis vineri, 9 septembrie 2022.

Ministrul Sorin Grindeanu condamna compania Blue Air

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a condamnat vehement compania Blue Air pentru acţiunea sa şi pentru modul iresponsabil de dezinformare a opiniei publice. De asemenea, oficialul susţine că operatorul aerian trebuie să-şi ceară scuze contribuabililor pentru că din banii acestora statul a alocat 5 milioane de lei pentru a repatria românii blocaţi în străinătate.

„Condamn modul iresponsabil în care compania Blue Air a înțeles să dezinformeze opinia publică, asumându-și nejustificat eforturile companiei de stat TAROM și ale autorităților române. Compania Blue Air trebuie să își schimbe rapid conduita și să își ceară iertare de la miile de cetățeni români abandonați brusc pe aeroporturi” a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Mai mult decât atât, Grindeanu susţine că Blue Air şi-a asumat nejustificat eforturile companiei Tarom şi ale autorităţilor pentru a aduce cetăţenii români în ţară.

„Precizez că transportul cetățenilor abandonați a fost asigurat exclusiv de compania de stat TAROM, care a operat într-un timp record cursele speciale pentru repatrierea pasagerilor. De asemenea, compania Blue Air trebuie să își ceară scuze de la contribuabilii români din banii cărora statul a alocat rapid 5 milioane de lei, destinați curselor speciale. Totul în condițiile în care Blue Air nu și-a plătit datoriile către bugetul de stat. Întreaga societate a fost nevoită astfel să suporte noi costuri – efecte ale incapacității manageriale ale Blue Air”, a precizat ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu: „Blue Air trebuie să returneze banii statului”

Nu în ultimul rând, Sorin Grindeanu a afirmat că Blue Air este obligată să înapoieze banii statului român pentru situaţia creată şi de asemenea să despăgubească fiecare pasager.

„Singurul record al Blue Air în aceste zile a fost abandonarea bruscă și fără niciun anunț prealabil, pe aeroporturile din Europa, a mii de cetățeni cărora le-au încasat banii pe bilete. Reamintesc Blue Air că este obligată acum să returneze toate sumele cheltuite din cauza situației create și să despăgubească toți pasagerii afectați”, a mai scris Grindeanu.

Vă aducem aminte că Blue Air a anunțat reluarea zborurilor în octombrie, deși inițial transmitea că români vor putea beneficia de curse începând de luni, 12 septembrie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *