Prima pagină » National » Compania Pfizer se aşteaptă să aibă încasări de 24 de miliarde de dolari în 2021
Compania Pfizer se aşteaptă să aibă încasări de 24 de miliarde de dolari în 2021

Compania Pfizer se aşteaptă să aibă încasări de 24 de miliarde de dolari în 2021

04 mai 2021, 17:00,
Alexandru Ifrim în National

Considerat cel mai sigur vaccin, producătorii americani au pentru ce să se bucure. Vaccinul Pfizer Inc este cel mai căutat vaccin atât de către români cât şi de locuitorii altor ţări. Acesta fiind cel mai bine vândut ser anti-Covid-19 dezvoltat împreună cu grupul BioNTech SE.

Compania americană se aşteaptă să câştige o sumă mare de bani de pe urmă serului, cumulând 26 de miliarde de dolari doar în anul 2021. Înainte se estima o sumă de 15 miliarde de dolari, iar pentru că cei de la Pfizer să poată să ajungă la suma pe care şi-au dorit-o trebuie să dea 1,6 miliarde de doze.

Vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de către Pfizer şi BioNTech a fost unul dintre primele vaccinuri care s-au aprobat pentru a imuniza lumea în Statele Unite ale Americii şi alte ţări. Analiştii se aşteptau ca cel ce a produs serul Pfizer să câştige câteva miliarde de dolari.

Nu numai cercetătorii americani au avut de câştigat pe seama vaccinului Pfizer

Majoritatea oamenilor preferă să se vaccineze cu serul Pfizer, Polonia şi Mexic fiind unele din ţările care preferă acest ser. În aceste două ţări se vindea doza la negru, aceasta fiind vândută cu 1.000 de dolari bucata. Vaccinul era înlocuit cu un tratament anti-riduri. În Mexic 80 de persoane s-au imunizat cu acest fals. Din fericire, nimeni nu a prezentat vreo reacţie adversă.

Autorităţile au fost informate în luna februarie, cum că s-ar vinde vaccinuri false. Oamenii legii au efectuat cercetări la producătorii acestor vaccinuri. Poliţiştii au găsit serurile în lăzi frigorifice. Autorităţile au confiscat şi 6.000 de doze Sputnik care şi acestea ar fi false.

În China şi Africa de Sud s-au găsit vaccinuri false

Conform datelor primite de la Interpol atât în China cât şi în Africa de Sud s-au găsit vaccinuri contrafăcute. S-au lăsat cu zeci de arestări şi dosare penale. Cum îşi poate da seama cineva dacă este un vaccin fals sau original. Serul original este vândut doar de Guvern.

„Avem o ofertă foarte limitată, o aprovizionare care va crește treptat și alte companii vor intra în spațiul de vaccinare. Între timp, există o oportunitate perfectă pentru infractori. Toată lumea de pe planetă are nevoie de vaccin. Mulți sunt disperați să obțină unul”, a declarat Lev Kubiak, șeful securității companiei Pfizer care a dezvoltat primul vaccin anti-Covid-19.

Dacă unii s-au vaccinat cu seruri contrafăcute, în România se refuză vaccinurile originale

Serul AstraZeneca este refuzat de foarte multe persoane din cauza reacţiilor adverse de care s-au tot auzit. Tot mai multe persoane nu vor să li se administreze serul AstraZeneca. Acum, cu un număr foarte mare de doze rămase, cine vrea să se imunizeze cu acest ser nu mai are nevoie de programre.

„La acest moment în centrele de vaccinare mai sunt 18.000 de locuri libere la AstraZeneca. Ca atare, deși și-au anulat un număr mare de persoane programările, în același timp un număr și mai mare de oameni și-au făcut programare. La centrele Pfizer nu mai sunt locuri libere în centrele de vaccinare”, a spus medicul militar Valeriu Gheorghiță, în cadrul unei conferințe de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *