Prima pagină » Economic Local » Compania Națională de Investiții repară drumurile din comuna Horlești! Costurile ajung la 700.000 de euro
Compania Națională de Investiții repară drumurile din comuna Horlești! Costurile ajung la 700.000 de euro

Compania Națională de Investiții repară drumurile din comuna Horlești! Costurile ajung la 700.000 de euro

11 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Drumurile din comuna Horlești vor fi modernizate cu bani de la Compania Națională de Investiții. Licitația este programată la finalul acestei luni. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Constructorii trebuie să finalizeze lucrarea în mai puțin de 6 luni

Compania Națională de Investiții (CNI) SA investește în județul Iași, mai precis în comuna Horlești. Pe data de 23.09.2020 va fi demarată o licitație pentru modernizarea drumurilor calamitate din localitate. Valoarea estimată a investiției este de 3.258.917 lei, aproximativ 700.000 de euro.

„Segmentul de drum prezintă un rol important pentru traficul din comuna Horlești, acesta asigură legătura între satul Bogdănești și satul reședință de comună, Horlești. Necesitatea implementării proiectului este rezultatul identificării unor probleme care în momentul de față fac ca utilizarea acestui drum comunal să se facă în condiții foarte rele dain cauza degradărilor foarte pronunțate pe aproximativ toată lungimea drumului și aproximativ 20 la sută din suprafața drumului să se producă cedări ale fundației. Starea tehnică a drumului se determină în scopul stabilirii lucrărilor de modernizare a lucrărilor de reparații, lucrări menite să aducă starea tehnică la nivelul cerut de evoluția traficului”, se arată în caietul de sarcini.

Investiția din Horlești trebuie finalizată în termen de 5 luni de la semnarea contractului

Lucrările executate de constructori trebuie să aibă o garanție de minimum 36 de luni. Execuția nu va dura mai mult de 5 luni.

„Defecte constatate: planeitatea suprafeței de rulare care se exprimă prin valoarea indicelui de planeitate, rugozitatea și îmbătrânirea suprafeței de rulare, capacitatea portantă a complexului rutier, suprafață efectată de gropi, suprafață afectată de faianțări, fisuri și crăpături transversale, longitudinale, rupturi de margine, suprafață poroasă, cu ciupituri, suprafață afectată de făgașe longitudinale”, se mai arată în documentația care însoțește procedura.

CNI SA investește 1 milion de euro în terenurile de sport din județul Iași

Compania Națională de Investiții a alocat și 1 milion de euro pentru construirea unei baze sportive în comuna Erbiceni, județul Iași. Licitația pentru realizarea lucrărilor și pentru asistența tehnică din partea proiectantului este programată pe data de 25.09.2020. Comisia de evaluare va alege oferta financiară cu prețul cel mai mic. În acest sens, Primăria Erbiceni a predat pe pază de protocol către Companie o suprafață de teren de 4,6 hectare. Terenul de fotbal va fi acoperit cu gazon artificial.

„Terenul are dimensiunea în plan de 68 m x 105 m, având suprafața de joc realizată din tartan. Terenul este prevăzut cu zone de protecție. Pe marginea lui se află băncile de rezervă, tabela de marcaj și catarge cu drapele. Pe timp de noapte terenul este iluminat de șase nocturne de 18 m înălțime, fundate fiecare pe un cuzinet armat sub care se află un pilot de 12 m adâncime, cu diametrul de 40 cm”, se arată în proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *