Prima pagină » Economic Local » Compania Națională de Investiții reabilitează drumurile din comuna Butea! Lucrările costă 750.000 de euro

Compania Națională de Investiții reabilitează drumurile din comuna Butea! Lucrările costă 750.000 de euro

05 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Drumurile din comuna Butea, afectate de viiturile din 2017, vor fi modernizate cu bani de la Compania Națională de Investiții. Achiziția este programată pentru începutul lunii viitoare. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Drumurile din comuna Butea vor fi reabilitate de Compania Națională de Investiții. Autoritatea contractantă organizează pe data de 07.10.2020 o licitație pentru realizarea lucrărilor. Prevederea bugetară a procedurii este de 3.606.268 lei, fără TVA, aproximativ 750.000 euro.

„În urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase ce s-au produs în data de 13.05.2017 pe teritoriul administrativ al Comunei Butea, Județul Iași, s-au produs pagube însemnate datorită faptului că drumurile și podețele existente nu asigură scurgerea apelor. Astfel, în cazul unor noi calamități se vor produce inundații care vor afecta terenurile învecinate, dar și gospodăriile. De asemenea, drumurile și podețele existente vor deveni impracticabile și locuitorii deserviți de acestea vor rămâne izolați. Precizăm faptul că în cazul producerii unui incendiu sau a unei urgențe medicale, echipajele de specialitate nu pot interveni și astfel sunt puse în pericol vieți omenești”, se arată în caietul de sarcini.

Drumurile din comuna Butea vor fi reabilitate pe o lungime totală de 2,9 kilometri

Conform proiectului, vor fi reabilitate 4 drumuri din localitate cu o lungime de 2,9 kilometri. Este vorba despre DC 82B, DS 633, DS 841, DC 82C.

„Tronsoanele au o stare de viabilitate necorespunzătoare, prezentând următoarele deficiențe: amplasamentul proiectului în cea mai mare parte este puternic degradat, partea carosabilă a drumurilor este ravenată, pe anumite porțiuni s-au constatat deplasări ale terasamentelor; scurgerea apelor pluviale de pe platforma drumurilor și din vecinătatea acestora nu este asigurată; drumurile se prezintă înnoroite cu material sedimentar, aluvionar; caracteristicile geometrice în plan și în profil transversal nu respectă standardele și normativele în vigoare. Apa stagnează pe partea carosabilă; există numeroase denivelări și gropi; geometria transversală și pantele longitudinale nu pot asigura scurgerea apelor”, se mai arată în documentație.

La Primăria Moșna drumurile se reabilitează cu 1 milion de euro

Pe data de 10.09.2020, Primăria Moșna lansează o licitație pentru asfaltarea drumurilor din comună. Prevederea bugetară a procedurii este de 4.545.406 lei, fără TVA, aproximativ 1 milion de euro. Lucrările trebuie executate în maximum 12 luni.

„În vederea reducerii riscului de nerealizare a contractului, în vederea conformării cu legislația românească în vigoare privind calitatea în construcții, precum și a încadrării în termenele stabilite este absolut necesar ca ofertantul să aibă experiență în întocmirea de proiecte tehnice, detalii de execuție și execuția de lucrări pentru obiective asemănătoare. În acest sens, ofertantul va trebui să dispună de personal cu suficientă calificare și experiență care să poată asigura întocmirea proiectului tehnic în conformitate cu prevederile contractuale”, se arată în obiectivul achiziției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *