Prima pagină » Economic Local » Compania Națională de Investiții construiește o bază sportivă în comuna Erbiceni! Investiția este de 1 milion de euro
Compania Națională de Investiții construiește o bază sportivă în comuna Erbiceni! Investiția este de 1 milion de euro

Compania Națională de Investiții construiește o bază sportivă în comuna Erbiceni! Investiția este de 1 milion de euro

07 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Peste 1 milion de euro va costa baza sportivă din comuna Erbiceni, suma fiind alocată de către Compania Națională de Investiții. Vor fi amenajate un teren de fotbal și un teren multifuncțional pentru diferite discipline sportive. Licitația pentru realizarea lucrărilor va avea loc la finalul acestei luni

Compania Națională de Investiții a alocat 1 milion de euro pentru construirea unei baze sportive în comuna Erbiceni, județul Iași. Licitația pentru realizarea lucrărilor și pentru asistența tehnică din partea proiectantului este programată pe data de 25.09.2020. Comisia de evaluare va alege oferta financiară cu prețul cel mai mic. În acest sens, Primăria Erbiceni a predat pe bază de protocol către Companie o suprafață de teren de 4,6 hectare. Terenul de fotbal va fi acoperit cu gazon artificial.

„Terenul are dimensiunea în plan de 68 m x 105 m, având suprafața de joc realizată din tartan. Terenul este prevăzut cu zone de protecție. Pe marginea lui se află băncile de rezervă, tabela de marcaj și catarge cu drapele. Pe timp de noapte terenul este iluminat de șase nocturne de 18 m înălțime, fundate fiecare pe un cuzinet armat sub care se află un pilot de 12 m adâncime, cu diametrul de 40 cm”, se arată în proiect.

Proiectul din comuna Erbiceni prevede și un teren multifuncțional pentru diverse activități sportive

Firma care va câștiga contractul pus la dispoziție de Compania Națională de Investiții trebuie să amenajeze și un un teren multifuncțional pentru baschet, volei, tenis și handbal.

„Clădirea cu vestiare are dimensiunile în plan de aproximativ 10.60 m x 36.50 m, având regim de înălțime parter și etaj retras. La interior se găsesc vestiare pentru fete, vestiare pentru băieți, grupuri sanitare, cabinet medical, vestiare arbitri, birou, magazine, camera tehnică și un hol care asigură accesul în camerele menționate. De asemenea, clădirea mai adăpostește și grupuri sanitare pentru femei, bărbați și persoane cu dizabilități care se accesează din exterior, fluxurile persoanelor vizitatoare cu persoanele deservite de vestiare neintersectându-se. La etajul clădirii se găsesc o zonă de protocol, grupuri sanitare pentru bărbați și femei, o zonă de depozitare și o zonă din care se vor servi băuturi”, se arată în caietul de sarcini.

Zona de gradene din comuna Erbiceni va avea o capacitate de 500 de persoane.

Compania Națională de Investiții investește și în infrastructura din comuna Butea

Compania a locat 750.000 de euro pentru rebilitarea drumurilor din comuna Butea. Licitația va avea loc pe data de 07.10. 2020. Conform proiectului, vor fi reabilitate 4 drumuri din localitate cu o lungime de 2,9 kilometri. Este vorba despre DC 82B, DS 633, DS 841, DC 82C.

„Tronsoanele au o stare de viabilitate necorespunzătoare, prezentând următoarele deficiențe: amplasamentul proiectului în cea mai mare parte este puternic degradat, partea carosabilă a drumurilor este ravenată, pe anumite porțiuni s-au constatat deplasări ale terasamentelor; scurgerea apelor pluviale de pe platforma drumurilor și din vecinătatea acestora nu este asigurată; drumurile se prezintă înnoroite cu material sedimentar, aluvionar; caracteristicile geometrice în plan și în profil transversal nu respectă standardele și normativele în vigoare. Apa stagnează pe partea carosabilă; există numeroase denivelări și gropi; geometria transversală și pantele longitudinale nu pot asigura scurgerea apelor”, se mai arată în documentație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *