Prima pagină » Actualitate » Compania Johnson & Johnson şi-a închis fabrica. Producţia vaccinului anti-Covid-19, întreruptă temporar
Compania Johnson & Johnson şi-a închis fabrica. Producţia vaccinului anti-Covid-19, întreruptă temporar

Compania Johnson & Johnson şi-a închis fabrica. Producţia vaccinului anti-Covid-19, întreruptă temporar

09 feb. 2022, 10:27,
în Actualitate

Compania farmaceutică Johnson & Johnson a decis la finalul anului 2021 să îşi închidă fabrica. Producţia vaccinului anti-Covid-19 a fost sistata pentru o perioadă. Momentan nu se cunoaşte motivul care a stat la baza deciziei ca singura fabrica ce producea loturi utilizabile ale serului să ia o pauză.

Potrivit New York Times întreruperea activităţii ar fi una temporară, iar fabrică din Leiden, Olanda iar reluarea acesteia ar putea avea loc după câteva luni.

Johnson & Johnson nu mai produce vaccin anti-Covid-19. Activitatea fabricii, întreruptă

Compania Johnson & Johnson a decis să ia o pauză temporară de la producerea vaccinurilor împotriva virusului SARS – CoV – 2. În momentul de faţă nu este cert dacă această decizie a avut un impact îngrijorător asupra livrărilor de seruri.

De precizat faptul că firma producătoare nu a dorit să comenteze absolut nimic în ceea ce priveşte această informație. În schimb, fabrică din orașul olandez a produs un vaccin experimental, care potrivit specialiştilor oferă o protecţie împotriva unui alt virus.

În luna ianuarie a acestui an, producătorul de medicamente a prognozat vânzări de până la 3,5 miliarde de dolari (3 miliarde de euro) pentru vaccinul său împotriva noului coronavirus în anul 2022, ceea ce reprezintă un salt de circa 46 la sută.

De precizat faptul că firma Johnson & Johnson a raportat vânzări de aproximativ 2,4 miliarde de dolari pentru vaccin în anul 2021, ratând astfel propriul obiectiv de 2,5 miliarde de dolari.

Compania Johnson & Johnson recomandă a doua doză de vaccin anti-Covid-19

Reamintim faptul că în luna septembrie a anului 2021, compania farmaceutică Johnson & Johnson a făcut demersuri pentru a se aproba administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-Covid-19. Astfel, potrivit specialiştilor o doză de rapel ar creşte eficacitatea până la 94 la sută în cazul unor forme medii şi grave de infectare.

În momentul de faţă, o singură doza de Johnson & Johnson are o eficacitate de 70 la sută, rezultatul fiind amplu mediatizat în Statele Unite ale Americii.

”Compania are acum dovezi generate că un rapel creşte protecţia faţă de Covid-19”, a declarat dr. Paul Stoffels, directorul ştiinţific al J&J, într-un comunicat.

Molnupiravir, pastila care poate înlocui vaccinul anti-Covid-19

La începutul acestei luni a sosit în ţara noastră prima pastilă utilizată împotriva infectării cu noul coronavirus. Aceasta ar putea înlocui vaccinul.

Medicamentul inovativ este produs de Merck, iar în România au fost trimise 50.000 de cutii de Molnupiravir. De asemenea, pe lângă acesta mai este şi Pxlovid, produs de Pfizer care poate trata infecţia cu SARS – COV – 2.

„Medicamentul (Molnupiravir poate fi folosit pentru tratarea adulților bolnavi de COVID care nu au nevoie de oxigen suplimentar și care prezintă risc ridicat să dezvolte forme severe”, se preciza într-un comunicat al EMA.

Mai mult decât atât, medicamentul trebuie administrat cât mai curând posibil după diagnosticarea cu virusul COVID-19 și în termen de 5 zile de la debutul simptomelor. Este disponibil sub formă de capsule și trebuie luat de două ori pe zi timp de 5 zile, potrivit EMA.

În perioada imediat următoare, potrivit presei internaționale, compania farmaceutică Johnson & Johnson va decide dacă fabrica nu va mai fi închisă și își va relua activitatea pentru a produce vaccinul anti-Covid-19.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *