Prima pagină » Business în România » Compania Infineon a semnat un pre-contract de închiriere a peste 20.000 mp! Cel mai mare din România
Compania Infineon a semnat un pre-contract de închiriere a peste 20.000 mp! Cel mai mare din România

Compania Infineon a semnat un pre-contract de închiriere a peste 20.000 mp! Cel mai mare din România

13 aug. 2024, 15:38,
George Cristian în Business în România

Compania Infineon a semnat cel mai mare pe-contract de pre-închiriere din România. Compania internațională de semiconductori a dorit un spațiu de birouri de peste 20.000 mp. Infineon Technologies este administrată de către compania INFINEON TECHNOLOGIES ROMANIA & CO. SCS și a avut, în 2023 un număr de 524 de angajați, o cifră de afaceri de peste 216 milioane de lei și un profit raportat de 9 milioane de lei.

În urmă cu mai bine de 10 ani, Infineon a început să implice parteneri din Iași în dezvoltarea de cipuri semiconductoare. Având în vedere competențele și amploarea tot mai mare a activităților, precum și o cooperare puternică cu Universitatea Tehnică, în 2022 Infineon a decis să își deschidă propriul birou în Iași. În același an, NoBug Consulting, o companie românească de inginerie cu o echipă importantă în Iași, specializată în furnizarea de servicii de verificare și proiectare digitală, a devenit parte a Infineon.

Compania Infineon a semnat un pre-contract de închiriere a peste 20.000 mp!

Într-o recentă tranzacție intermediată de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, grupul german Infineon Technologies a semnat un acord pentru pre-închirierea unei clădiri de birouri cu o suprafață de 20.000 de metri pătrați, care urmează să fie construită în București. Această tranzacție reprezintă cea mai mare pre-închiriere pe piața de birouri din România în ultimii cinci ani pentru o clădire încă nefinalizată și stabilește, de asemenea, un nou record în ceea ce privește valoarea contractuală, având în vedere atât suprafața, cât și durata contractuală de 15 ani. Aceste informații au fost comunicate printr-un comunicat de presă trimis redacției.

Bogdan Bogatu, Director Office Agency la Cushman & Wakefield Echinox, și Alin Obretin, Senior Consultant Office Agency în cadrul aceleași firme, au fost implicați în această tranzacție. Clădirea va fi construită de One United Properties în zona Pipera din București și va găzdui un centru de cercetare și dezvoltare. Această tranzacție reconfirmă atractivitatea pieței de birouri din România, care anul trecut a atins un record național de cerere, cu aproximativ 500.000 de metri pătrați contractați.

Cererea pentru spații de birouri rămâne solidă

Bogdan Bogatu a declarat că această tranzacție nu doar că stabilește un nou standard pentru piața de birouri în ceea ce privește dimensiunea și valoarea contractului, dar subliniază și potențialul României ca destinație de afaceri cu valoare adăugată. El a adăugat că succesul acestei tranzacții va amplasa Bucureștiul și România pe harta investitorilor internaționali de top. În plus, Bogatu a menționat că cererea pentru spații de birouri rămâne solidă și că dezvoltatorii care investesc în standarde înalte de calitate, sustenabilitate și tehnologie sunt cei preferați de chiriași.

Infineon Technologies este o companie globală în domeniul semiconductorilor pentru sisteme de putere și IoT, având peste 58.600 de angajați la nivel mondial. În România, Infineon a început activitatea în 2005 cu deschiderea unui centru de cercetare și dezvoltare în București și are, de asemenea, o unitate în Iași, având în total peste 500 de angajați în țară. Vom vedea câte angajări va face Infineon Technologies după inchirerea celor 20.000 de mp în București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
23 august 2024
23 august 2024