Prima pagină » Local » Compania ieșeană Totalgaz Industrie gâfâie spre faliment! Patronul Ioan Pârău s-a trezit cu datorii în creștere la bugetul de stat. Salariații au de recuperat lefurile restante – FOTO

Compania ieșeană Totalgaz Industrie gâfâie spre faliment! Patronul Ioan Pârău s-a trezit cu datorii în creștere la bugetul de stat. Salariații au de recuperat lefurile restante – FOTO

21 mai 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Afaceristul Ioan Pârău se zbate să salveze compania Totalgaz Industrie. În ciuda contractelor aflate în derulare, datoriile la bugetul de stat au crescut. Administratorul judiciar chiar a propus valorificarea mașinilor din parcul auto. Salariații solicită plata lefurilor

Ultimele date financiare ale companiei ieșene Totalgaz Industrie arată că afacerea lui Ioan Pârău este departe de găsirea unei soluții de ieșire din starea de insolvență. Din cauza datoriilor acumulate către creditori, la începutul anului trecut a fost declanșată procedura de intrare în insolvență. Deși compania încă derulează contracte cu parteneri de afaceri, datoriile la bugetul de stat cresc. Astfel, la nivelul datei de 31.03.2021, Totalgaz înregistrează o datorie la bugetul de stat în valoare de 4,3 milioane lei, față de 2,2 milioane lei, cât era la nivelul datei de 31.12.2020.

La finalul lunii martie 2021, s-a constatat că au crescut și datoriile către furnizori, ajungând la 1,8 milioane lei. Și salariații au de recuperat sume restante în valoare de 33.057 lei. Printre furnizorii care au de recuperat datorii se numără: Euro Techsys SRL, Enele Energie Muntenia SA București, Ratis Serv SRL Roman, Alvimec SRL, Namira Business Production SRL și Elematis Tech SRL. În acest moment, Totalgaz Industrie are mai multe contracte în derulare cu SNTGN Transgaz SA și CIS Gaz SA. Firma lui Ioan Pârău furnizează seturi complete de echipamente pentru gaze naturale.

Administratorul judiciar a hotărât să scoată la vânzare autoturismele companiei

Totodată, administratorul judiciar al Totalgaz Industrie SRL, consorțiul format din KPMG Restructuring SPRL și Eurobusiness LRJ SPRL, a propus valorificarea bunurilor ce aparține companiei, care nu afectează activitatea pe perioada insolvenței.

„Având în vedere finalizarea evaluării și existența unor bunuri care nu sunt esențiale pentru reorganizarea debitoarei (autovehicule, ipotecate în favoarea creditorilor), la data de 19.04.2021, Administratorul judiciar a convocat adunarea creditorilor în vederea aprobării strategiei de valorificare a acestor bunuri constând în 9 autoturisme. Prin Hotărârea Adunării creditorilor a fost aprobată strategia de valorificare propusă (fie prin metoda licitației publice cu strigare, fie prin metoda negocierii directe cu supraofertare), astfel cum a fost consemnat în procesul-verbal al ședinței din data de 19.04.2021”, transmite administratorul judiciar.

Conform tabelului preliminar, la masa credală s-au înscris societăți cu următoarele sume: Eximbank SA – 25.991.077 lei + 31.211.293 lei, Banca Românească SA – 1.725.628 lei, Credit Europe Bank SA – 1.292.689 lei, CEC Bank SA – 11.273.482 lei, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași – 17.275.593 lei.

Ioan Pârău rămâne fără vila din zona Păcurari, după ce s-a împrumutat ca să susțină firma

Pe lângă problemele cu firma, Ioan Pârău riscă să rămână și fără acoperiș deasupra capului. La cererea creditorilor este organizată o licitație la sediul executorului judecătoresc Ciprian Sîrbu, pentru vânzarea vilei de pe strada Ioan Petru Culianu, amplasată chiar lângă hala de producție a Totalgaz Industrie, în apropierea șoselei Păcurari. Procedura nu are legătură cu dosarul de insolvență. Este a doua oară când se organizează procedura, după ce la prima tentativă nu s-au prezentat ofertanți. Prețul de pornire a fost diminuat cu 25 la sută și a ajuns la 2.513.436 lei, aproximativ 500.000 de euro.

În pachetul scos la vânzare este menționat un teren de 2.829 metri pătrați plus construcția cu regimul de înălțime D+P+1+M, la care se adaugă un garaj de 79 de metri pătrați. Demisolul este compus din 12 încăperi, cu o suprafață utilă de 108,93 metri pătrați. Parterul are o suprafață utilă de 334,74 metri pătrați, cu un număr de 4 camere. Etajul are trei camere cu o suprafață de 136,61 metri pătrați. Mansarda are o suprafață de 136,61 metri pătrați, fiind compusă din 3 încăperi. Și vila lui Adrian Coca, fost director în cadrul companiei, este scoasă la vânzare. Vila este situată tot în curtea Totalgaz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *