Prima pagină » Actualitate » Compania Ford Motor anunţă concedieri masive. Peste 3.000 de angajaţi vor rămâne fără loc de muncă

Compania Ford Motor anunţă concedieri masive. Peste 3.000 de angajaţi vor rămâne fără loc de muncă

23 aug. 2022, 09:58,
în Actualitate

Compania Ford Motor a anunţat luni, 22 august 2022, concedieri masive. Peste 3.000 de angajaţi vor rămâne fără un loc de muncă, în America de Nord şi India.

Decizia vine după ce compania vrea să concureze cu Tesla în cursa pentru dezvoltarea vehiculelor electrice (EV), potrivit Reuters.

Compania Ford Motor confirmă concedierile masive

Compania Ford a confirmat că 3.000 de locuri de muncă vor fi desfiinţate. De o perioadă îndelungată de timp, directorul general al Ford, Jim Farley, a transmis faptul că forţa de muncă a companiei este mult prea numeroasă şi nu sunt suficienţi angajaţi cu abilităţile cerute de trecerea spre vehiculele electrice şi serviciile digitale.

„Eliminăm anumite operaţiuni, reorganizăm şi simplificăm funcţiile în cadrul companiei. Veţi afla mai multe detalii de la şefii departamentelor voastre în cursul acestei săptămâni”, au scris într-un mail comun către angajaţi Jim Farley şi preşedintele companiei, Bill Ford.

Vă aducem aminte că Ford Motor Company şi Ford Otosan au finalizat un transfer de proprietate asupra uzinei auto din Craiova. Ford Otosan a anunţat investiţii de 490 de milioane de euro la Craiova pentru a spri­jini creşterea viitoare a producţiei. Fă­brica de la Craiova continuă să joace un rol cheie în contextul planurilor de electrificare ale Ford în Europa.

Acţiunile Ford, în declin la Bursa de la New York

Ieri, 22 august 2022, acţiunile companiei Ford Motor au înregistrat un declin de 4,8 la sută la Bursa de la New York. În acest an, marja de profit înainte de impozitare a Tesla a depăşit-o pe cea a Ford, iar Farley a menţionat că este absolut necesară reducerea costurilor.

Creşterea preţurilor pentru baterii, materii prime şi transport a pus o reală presiune suplimentară asupra companiei Ford, dar şi a altor producători de autoturisme. Mai mult decât atât, Ford şi-a menţinut previziunile în ceea ce priveşte realizarea unui profit în anul 2022.

De asemenea, în lună martie, producătorul american de vehicule a precizat că diviziile sale de vehicule electrice (EV) şi de motoare cu combustie internă (ICE) vor funcţiona ca entităţi separate. Decizie vine pentru a extinde producţia de vehicule electrice, în încercarea de a ţine pasul cu Tesla Inc. Ford a anunţat că va forma două afaceri auto separate, una concentrată pe vehiculele electrice, numită Ford Model e, şi alta pe motoarele cu combustie internă, Ford Blue. Acestea se vor alătura diviziei de vehicule comerciale Ford Pro.

În altă ordine de idei, vă reamintim faptul că Ford Motor a menționat că a trimis în concediu fără plată mai multe persoane care nu erau vaccinate anti-Covid-19.

Cât va investi Ford în vehiculele electrice

Ford Motor Company a reiterat că până în 2026 va majoră cheltuielile cu vehiculele electrice la 50 de miliarde de dolari, faţă de un nivel de 30 de miliarde de dolari anunţat în prima instanţă.

În aceeaşi ordine de idei, ca parte a planului de a majoră capacitatea, Ford va utiliza pentru vehiculele electrice baterii litiu-fosfat de fier, furnizate de CATL (producătorul chinez de baterii pentru vehicule electrice). De asemenea, Ford lucrează şi cu firmele sud-coreene LG Energy Solution şi SK Innovation.

Compania Ford Motor a anunțaț concedieri masive, după ce conducerea a menționat că sunt foarte mulți angajați fără abilități necesare pentru construirea de mașini electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *