Prima pagină » Local » Compania de Transport Public Iași înființează o nouă stație de autobuz
Compania de Transport Public Iași înființează o nouă stație de autobuz

Compania de Transport Public Iași înființează o nouă stație de autobuz

21 aug. 2020, 17:36,
Alexandra Abonicesei în Local

Compania de Transport Public Iași va înființa de astăzi o stație temporară pe traseul 3b, respectiv Dancu-Tătărași. Măsura a fost luată de aceștia pentru a reduce distanța parcursă de ieșenii până la cea mai apropiată stație. De mai bine de două luni Compania de Transport Public Iași a făcut modificări în intinerariile mijloacelor de transport

Compania de Transport Public Iași înființează o nouă stație de autobuz

Oficialii CTP Iași au decis să ofere începând de astăzi o stație de autobuz temporară ieșenilor. Situată pe Bulevardul Chimiei n. 89, pe sensul de mers către Tătărași, va reduce distanța parcursă de călătorii care trebuiau să ajungă în Pod Metalurgie pentru găsi o stație de autobuz.

„Compania de Transport Public Iași a înființat o stație de autobuz temporară pe traseul 3b, Dancu – Tătărași-Nord, începând de vineri, 21 august. Aceasta este situată pe Bulevardul Chimiei nr. 89, între Podul Sf. Ioan și Podul Metalurgie, pe sensul de mers către Tătărași”, au transmis reprezentanții CTP Iași.

Ieșenii nu vor mai ocoli o distanță mare până la cea mai apropiată stație

Mai multe schimbări au fost făcute de CTP Iași pentru a permite efectuarea unor lucrări de modernizare a carosabilului realizate de Primaria Iași pe mai multe artere de circulație. Stația de autobuz temporară din Bulevardul Chimiei a fost construită pentru a reduce distanța prea mare parcursă pâna la cea mai apropiată stație situată tocmai în Pod Metalurgie. „Traseul este deviat din cauza lucrărilor la calea de rulare a tramvaielor și călătorii ieșeni erau nevoiți să ocolească o distanță prea mare a fost nevoie de încă o stație”, au explicat reprezentanții CTP Iași.

Modificările traseelor mijloacele de transport ale CTP Iași

CTP Iași a modificat mai multe trasee de autobuz în ultimele 3 luni. În timp ce circulația unor mijloace de transport public din municipiul Iași este suspendată, altele au itinerariile modificate, fiind totodată introduse curse periodice noi de autobuz. „Parcursul modificat: Gara – Piața Unirii – Târgu Cucu – Podu de Fier – Bucșinescu – Str. Vasile Lupu – Tătărași Sud – Ciric – Aeroport, respectiv: Aeroport – Ciric – Tătărași Sud – Tătărași Nord – Str. Tătărași – Podu de Fier – Târgu Cucu – Piața Independenței – Gara. Între Târgu Cucu și Aeroport și viceversa autobuzul nu va opri în stațiile rețelei de transport public”, au explicat în iunie oficialii Companiei de Transport Public Iași.

Ce culoare doriți să aibă tramvaiele noi cumpărate cu fonduri europene?

Compania turcească a finalizat proiectarea tramvaielor destinate Municipiului Iași și a întocmit un proiect de design personalizat, invitând municipalitatea ieșeană să aleagă o serie de elemente, inclusiv culoarea vehiculelor. La rândul său, conducerea Primăriei Municipiului Iași organizează un sondaj online și îi îndeamnă pe ieșeni să aleagă una dintre cele patru variante de culori propuse: verde, galben, albastru și roșu. Sondajul, care se referă strict la culoarea noilor tramvaie, poate fi completat aici: http://www.isondaje.ro/sondaj/815551256/.

Licitația pentru achiziția celor 16 tramvaie a fost împărțită în trei loturi, corespunzătoare a trei proiecte cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional – Axa 4, care privesc și lucrări de modernizare a liniilor de tramvai. Valoarea totală a achiziției celor 16 tramvaie este de 140.964.270 lei, fără TVA (167.747.481,3 lei, cu TVA), adică circa 35.241.000 euro, respectiv 2.202.566 euro pentru fiecare tramvai. Valoarea totală a celor trei proiecte menționate este 332.579.670,28 lei (aproximativ 70,46 milioane de euro).

Cele 16 tramvaie vor avea o lungime minimă de 26 de metri și o capacitate de transport totală de minim 230 de locuri, din care 30 pe scaune fixe, nerabatabile. Scaunele pentru călători vor fi singulare și nu de tip banchetă, realizate din material armat cu fibră de sticlă sau mase plastice cu tratament antistatic, vopsea înglobată, proprietăți antigrafitti, antivandalism, cu tapițeria rezistentă la uzură și murdărie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 noiembrie 2024
22 noiembrie 2024