Prima pagină » Economic Local » Compania de Transport Public Iași cumpără o autoutilitară de 18 tone! Contractul are o valoare de 130.000 de euro
Compania de Transport Public Iași cumpără o autoutilitară de 18 tone! Contractul are o valoare de 130.000 de euro

Compania de Transport Public Iași cumpără o autoutilitară de 18 tone! Contractul are o valoare de 130.000 de euro

09 ian. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

O nouă utilitară modernă va intra în administrarea Companiei de Transport Public Iași. Autoutilitara va fi folosită la lucrările de mentenanță a căilor de rulare. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorului cu prețul cel mai mic

Firma de transport public a municipalității continuă programul de achiziții. Compania de Transport Public (CTP) Iași SA intenționează să cumpere o autoutilitară pentru lucrările de intervenții. Procedura este programată pe data de 12.02.2021 și are o valoare estimată de 633.165 lei, fără TVA, aproximativ 130.000 de euro.

„Autoutilitara este destinată pentru efectuarea transportului de materiale, scule, dispozitive și utilaje necesare lucrărilor de mentenanță a căii de rulare a tramvaielor, precum și recondiționării acesteia prin sudură cu arc alectric (tehnologie Quark). Această tehnologie presupune aducerea șinei de tramvai în cotele geometrice inițiale prin sudură cu arc electric în condiții controlate de temperatură și prelucrare ulterioară cu dispozitive speciale. Pentru buna desfășurare a acestor lucrări, de cele mai multe ori este necesar transportul la punctul de lucru a unor cantități mari de materiale specifice. În prezent, Compania de Transport Public rezolvă aceste intervenții realizând transportul pe rând a celor necesare, această situație ducând la o creștere substanțială a timpului destinat transportului și implicit la o eficiență economică scăzută sau cu o basculantă cu un grad ridicat de uzură fizică și morală”, se arată în caietul de sarcini.

Compania de Transport Public a întocmit lista cu specificațiile tehnice ce urmează să fie respectate

Autoutilitara trebuie să fie dotată cu cabină dublă, cu o capacitate de 5+1 locuri, de culoare portocalie. Specificațiile tehnice ale autoutilitarei conțin: greutate totală omologată de 18.000 kilograme, greutate totală omologată ansamblu tractor: 28.000 kg, sarcină utilă – 8.500 kg (după carosare), sarcină tehnică omologată pe axa față: peste 7.500 kg, sarcină tehnică omologată pe axa față: 7.500 kg, sarcină tehnică omologată pe axa spate: 11.500 kg, sarcină remorcă: 16.500 kg, tracțiune 4×4, rezervor de combustibil cu o capacitate de 100 – 120 litri (motorină) etc.

„Autoutilitara va fi dotată cu un sistem de monitorizare prin satelit ce va indica: consumul de carburant, poziția geografică, orele de funcționare, avertizare privind mentenanța, cu posibilitatea emiterii unor rapoarte zilnice de performanță în limba română, sistem accesibil de către utilizator minimum 1 an cu posibilitate de prelungire abonament contra cost. Autoutilitara trebuie să corespundă legislației românești și normelor RAR în vigoare. Termenul de intervenție pentru remedieri în termen de garanție va fi de maximum 48 de ore de la primirea notificării”, se mai arată în documentația procedurii.

CTP a cumpărat 21 de autobuze second-hand de la o firmă din Ilfov

În toamna anului 2020, CTP Iași a finalizat altă licitație pentru achiziția unui număr de 21 de autobuze second-hand. Procedura a avut o prevedere bugetară de 1.942.500 lei, fără TVA, aproape 400.000 de euro. Licitația fost câștigată de către societatea Bus & Coach Group SRL, din județul Ilfov, controlată de Mircea Lucian Roșca. Autobuzele sunt deja prezente pe străzile din oraș.

„În prezent, Compania de Transport Public Iași este în plin proces de înnoire a parcului de mijloace de transport: tramvaie, autobuze electrice și autobuze cu motoare cu ardere internă. Pentru aceasta, s-au desfășurat proceduri de achiziție la nivelul municipiului Iași, în urma cărora s-au încheiat contracte de achiziție. Termenele de livrare prevăzute în aceste contracte sunt destul de extinse (cuprinse între 1 an și 3 ani), ceea ce a generat o situație în care CTP Iași nu reușește să acopere necesarul de mijloace de transport în exploatare conform planului de transport”, se arăta în obiectivul procedurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *