Prima pagină » Economic Local » Compania de Transport Public Iași cumpără frâne pentru parcul și depoul din dotare! Valoarea contractului este de 70.000 de euro
Compania de Transport Public Iași cumpără frâne pentru parcul și depoul din dotare! Valoarea contractului este de 70.000 de euro

Compania de Transport Public Iași cumpără frâne pentru parcul și depoul din dotare! Valoarea contractului este de 70.000 de euro

10 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Compania de Transport Public din Iași vrea să repare parcul auto și tramvaiele din dotare. Procedura vizează achiziționarea mai multor piese pentru sistemele de frânare. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic depusă de operatorii economici

Compania de Transport Public (CTP) Iași SA cumpără frâne pentru parcul și depoul din dotare. Pe data de 25.09.2020 este programată o licitație pentru achiziția echipamentelor. Prevederea bugetară este de 331.719 lei, fără TVA, aproximativ 70.000 euro.

„Achiziționarea de frâne și piese pentru frâne este necesară deoarece în activitatea de exploatare a parcului de vehicule din dotarea CTP Iași SA (autobuze, tramvaie, microbuze și autoutilitare), din cauza exploatării acestor mijloace de transport, se produce uzura pieselor componente ale sistemelor de frânare. Pentru asigurarea circulației în siguranță a călătorilor și a personalului de bord este necesară înlocuirea acestora conform fișelor tehnice de revizii și reparații și a comenzilor de defecte accidentale. Prin respectarea acestor cerințe se evită accidentele de circulație și se asigură protejarea călătorilor și a personalului de bord privind circulația pe drumurile publice cu mijloacele de transport în comun. Totodată, prin respectarea planului de revizii și reparații al mijloacelor de transport ale companiei, care presupune înlocuirea la timp a pieselor uzate din componența sistemelor de frânare, se evită cheltuieli suplimentare cauzate de avarierea mijloacelor de transport”, se arată în caietul de sarcini.

Compania de transport a impus mai multe condiții furnizorilor de echipamente

Necesarul companiei constă în ferodouri, discuri de frână, plăcuțe de frână, saboți frână și tamburi frână. Termenul de garanție a produselor trebuie să fie de 12 luni. Parcul CTP Iași constă într-un număr de aproximativ 300 de vehicule (tramvaie, autobuze și microbuze). Acestea circulă pe o rețea de 29 de trasee cu o lungime de 520 de kilometri.

„Piesele pentru sistemele de frânare care prezintă defecțiuni din cauza transportului la beneficiar vor fi refuzate de acesta, furnizorul având obligația de a le înlocui în cel mai scurt timp. Montajul pieselor pentru sistemele de frânare va fi în sarcina beneficiarului, acesta trebuind să respecte condițiile de montaj. Transporturile și toate costurile asociate sunt în sarcina exclusivă a contractantului. Produsele vor fi asigurate împotriva pierderii sau deteriorării intervenite pe parcursul transportului și cauzate de orice factor extern”, se arată în documentația procedurii.

A fost semnat contractul pentru furnizarea anvelopelor necesare pentru parcul auto

Recent, CTP Iași a finalizat licitația pentru achiziția produselor. Comisia de Evaluare a stabilit că oferta societății Viostar Com SRL este câștigătoare. În consecință, s-a semnat contractul în valoare de 763.536 lei, fără TVA, aproape 160.000 euro. Societatea are sediul social în județul Buzău și este controlată de Nicolae Bălan. Anul trecut, firma a înregistrat 17,5 milioane lei, profit de 1,8 milioane lei, datorii de 8 milioane lei, cu un număr de 27 angajați.

„Un pas important pentru firma noastră l-a reprezentat semnarea în 2009 a unui contract de reprezentanță cu Bridgestone România, firma noastră devenind astfel primul service roți autorizat pentru turisme, din România, în cadrul familiei Bridgestone. În 2010 s-a semnat cel de-al doilea contract de reprezentanță Truck Point Bridgestone pentru camioane”, se arată în prezentarea afacerii.

Necesarul este de 888 de anvelope.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024