Prima pagină » Economic Local » Compania de Transport Public Iași cumpără frâne pentru parcul auto! Contractul de 70.000 de euro este vânat de cinci firme
Compania de Transport Public Iași cumpără frâne pentru parcul auto! Contractul de 70.000 de euro este vânat de cinci firme

Compania de Transport Public Iași cumpără frâne pentru parcul auto! Contractul de 70.000 de euro este vânat de cinci firme

29 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

CTP Iași SA a primit cinci oferte privind furnizarea pieselor necesare pentru sistemele de frânare ale tramvaielor și autobuzelor. Ofertele au intrat în etapa de evaluare financiară. În perioada următoare este pregătită o altă licitație în vederea închirierii stațiilor publice pentru călători

Compania de Transport Public (CTP) Iași SA a lansat, recent, o licitație pentru achiziția de frâne pentru parcul auto și depoul din dotare. La procedură s-au prezentat cinci societăți, ofertele intrând în etapa de evaluare. Este vorba despre Royal Automotive SRL, New SH SRL, Fermit SRL, Adetrans SRL și Calvet Prod SRL. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Achiziționarea de frâne și piese pentru frâne este necesară, deoarece în activitatea de exploatare a parcului de vehicule din dotarea CTP Iași SA (autobuze, tramvaie, microbuze și autoutilitare), din cauza exploatării acestor mijloace de transport, se produce uzura pieselor componente ale sistemelor de frânare. Pentru asigurarea circulației în siguranță a călătorilor și a personalului de bord este necesară înlocuirea acestora, conform fișelor tehnice de revizii și reparații și a comenzilor de defecte accidentale. Prin respectarea acestor cerințe sunt evitate accidentele de circulație și se asigură protejarea călătorilor și a personalului de bord privind circulația pe drumurile publice cu mijloacele de transport în comun. Totodată, prin respectarea planului de revizii și reparații a mijloacelor de transport ale companiei, care presupune înlocuirea la timp a pieselor uzate din componenta sistemelor de frânare, se evită cheltuieli suplimentare, cauzate de avarierea mijloacelor de transport”, se arată în caietul de sarcini.

Compania de transport refuză produsele cu defect, furnizate de către operatorii economici

Necesarul companiei constă în ferodouri, discuri de frână, plăcuțe de frână, saboți frână și tamburi frână. Termenul de garanție al produselor trebuie să fie de 12 luni. Parcul CTP Iași constă într-un număr de aproximativ 300 de vehicule (tramvaie, autobuze și microbuze). Acestea circulă pe o rețea de 29 trasee, cu o lungime de 520 kilometri.

„Piesele pentru sistemele de frânare care prezintă defecțiuni din cauza transportului la beneficiar vor fi refuzate de acesta, furnizorul având obligația de a le înlocui în cel mai scurt timp. Montajul pieselor pentru sistemele de frânare va fi în sarcina beneficiarului, acesta trebuind să respecte condițiile de montaj. Transporturile și toate costurile asociate sunt în sarcina exclusivă a contractantului. Produsele vor fi asigurate împotriva pierderii sau a deteriorării intervenite pe parcursul transportului și cauzate de orice factor extern”, se arată în documentația procedurii.

Stațiile de transport public vor fi închiriate pe o perioadă de opt ani

CTP Iași pregătește o altă licitație, cea pentru închirierea unui număr de 357 stații de transport public. Firma care va câștiga contractul va folosi spațiile pentru activități de publicitate stradală. A fost stabilit și un preț de pornire de 11.340 euro, fără TVA, reprezentând chiria lunară. Contractul se va semna pe o perioadă de opt ani. Procedura este programată pentru data de 15.10.2020, moment în care se vor deschide ofertele depuse. Totodată, în preț intră și sistemele de informare a călătorilor, prezente în mijloacele de transport.

„Stațiile de călători vor fi, în continuare, utilizate de către CTP și de către publicul călător, conform destinației pentru care au fost înființate, iar locatarului i se va acorda doar dreptul de a gestiona și a administra exclusiv spațiul adăposturilor din stațiile de îmbarcare-debarcare, precum și obligația de a le igieniza”, se arată în caietul de sarcini.

Societatea care va câștiga contractul are obligația să realizeze și o serie de investiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024