Prima pagină » Economic Local » Compania de Transport Public Iași a încheiat un contract privind furnizarea pieselor pentru tramvaie! Contractul de 320.000 de euro a fost câștigat de o firmă din Neamț
Compania de Transport Public Iași a încheiat un contract privind furnizarea pieselor pentru tramvaie! Contractul de 320.000 de euro a fost câștigat de o firmă din Neamț

Compania de Transport Public Iași a încheiat un contract privind furnizarea pieselor pentru tramvaie! Contractul de 320.000 de euro a fost câștigat de o firmă din Neamț

20 oct. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Tramvaiele aflate în dotarea CTP vor fi întreținute cu o sumă consistentă. Societatea Licoprest SA a câștigat licitația pentru furnizarea pieselor. Câștigătorul procedurii are obligația să livreze produselor în termen de 3 zile de la emiterea comenzii

Compania de Transport Public (CTP) Iași SA a finalizat, recent, licitația pentru furnizarea mai multor loturi de piese pentru tramvaiele din dotare. Contractul a fost câștigat de către Licoprest SA, din județul Neamț, cu o ofertă finală de 1.534.939 lei, fără TVA, aproape 320.000 de euro. Societatea este controlată de Neculai Lichiuță, care deține 90 la sută din acțiuni. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 1,9 milioane lei, profit de 550.016 lei, datorii de 427.665 lei, cu un număr de 14 angajați.

„În timpul exploatării la stradă a tramvaielor apar uzuri ale pieselor, componentelor, ale boghiilor, suspensiilor și a altor subansambluri care necesită înlocuire periodică, în cazul reparațiilor planificate (revizii tehnice, reparații curente) sau din cauza defecțiunilor accidentale. Prin urmare, este necesară înlocuirea acestora pentru evitarea accidentelor și pagubelor produse prin defectarea tramvaielor”, se arată în descrierea situației actuale.

În administrarea CTP se află un număr de 126 de tramvaie

Conform necesarului, CTP va primi în etape pârghii frână mică, garnituri, tambur frână, elemente elastice, burduf cauciuc și piese pentru pantograf etc. Furnizarea pieselor se va realiza în termen de 72 ore de la emiterea comenzii. CTP are în dotare aproximativ 300 de vehicule, însemnând tramvaie (126), autobuze și microbuze. Rețeaua cuprinde 32 de trasee cu o lungime totală de 590 kilometri.

„Obiectivul specific la care contribuie furnizarea produselor este creșterea gradului de siguranță în exploatarea mijloacelor de transport cu tracțiune electrică ce deservesc publicul călător din municipiul Iași. Piesele de schimb ofertate se vor achiziționa de la sediul furnizorului. Recepția cantitativă, calitativă, controlul caracteristicilor mecanice și dimensionale ale acestora vor fi realizate de către delegațiile beneficiarului. Transportul va fi asigurat de către beneficiar. Termenul de garanție este de minimum 12 luni de la montare”, se arată în caietul de sarcini.

Compania de transport vrea să cumpere autobuze second-hand

În cursul lunii octombrie 2020, CTP a organizat altă licitație, pentru achiziția unui lot de 21 de autobuze second-hand. Valoarea estimată a contractului este de 1.942.500 lei, fără TVA, aproape 400.000 de euro. La procedură a fost depusă o singură ofertă, din partea societății Bus & Coach Group SRL, din județul Ilfov, deținută de Mircea Lucian Roșca. Autobuzele vor fi folosite și pe rutele unde s-au deschis șantiere pentru modernizarea liniilor de tramvai, cum ar fi cele din Tudor Vladimirescu și Aurel Vlaicu.

„În prezent, Compania de Transport Public Iași este în plin proces de înnoire a parcului de mijloace de transport: tramvaie, autobuze electrice și autobuze cu motoare cu ardere internă. Pentru aceasta, s-au desfășurat proceduri de achiziție la nivelul municipiului Iași, în urma cărora s-au încheiat contracte de achiziție. Termenele de livrare prevăzute în aceste contracte sunt destul de extinse (cuprinse între 1 an și 3 ani), ceea ce a generat o situație în care CTP Iași nu reușește să acopere necesarul de mijloace de transport în exploatare conform planului de transport”, se arată în caietul de sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`