Prima pagină » Economic Local » Compania de Transport Public din Iași investește în întreținerea motoarelor! Contractul are o valoare de 100.000 de euro
Compania de Transport Public din Iași investește în întreținerea motoarelor! Contractul are o valoare de 100.000 de euro

Compania de Transport Public din Iași investește în întreținerea motoarelor! Contractul are o valoare de 100.000 de euro

31 mai 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Mai multe loturi de uleiuri vor fi achiziționate de Compania de Transport Public din Iași pentru întreținerea parcului auto. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. Procedura va fi organizată la mijlocul lunii iunie 2021

Compania de Transport Public (CTP) Iași continuă investițiile în cadrul programului de investiții. Astfel, pe data de 11.06.2021 este programată licitația pentru achiziția mai multor loturi de uleiuri pentru întreținerea motoarelor. Valoarea estimată a contractului este de 495.249 lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro. Procedura este împărțită în 3 loturi: uleiuri pentru motoare, uleiuri pentru sisteme hidraulice, unsori și vaseline.

„Achiziția este necesară deoarece în activitatea de exploatare a parcului de vehicule din sotarea CTP Iași SA (autobuze, microbuze și autoutilitare) se produce uzura și/sau griparea motoarelor. Prin respectarea planului de revizii și reparații a mijloacelor de transport ale companiei, care presupune și schimbarea/înlocuirea uleiului, se evită cheltuielile suplimentare cauzate de uzura motoarelor mijloaceleor de transport”, se arată în caietul de sarcini.

Compania are în dotare aproximativ 300 de vehicule și administrează o rețea de 29 de trasee ce se întinde pe o lungime de 520 de kilometri.

Achiziția este realizată pentru evitarea incidentelor în trafic

Durata contractului este de 12 luni.

„Datorită exploatării mijloacelor de transport ale companiei (transport persoane și vehicule auxiliare destinate intervenției pentru parcul de autobuze, microbuze, rețea fir contact și cale de rulare transport marfă și auxiliare) este necesară respectarea normativelor privind activitatea de întreținere și reparație a parcului de vehicule. CTP Iași SA a prevăzut în planul anual de întreținere și reparații înlocuirea/completarea uleiului pentru toate categoriile de vehicule din dotarea parcului auto, astfel se pot evita accidentele în trafic, se asigură protejarea călătorilor, a personalului de bord și a celorlalți participanți la trafic, precum și evitarea altor cheltuieli nedorite”, se mai arată în documentația procedurii.

CTP a organizat și anul trecut o licitație similară.

CTP cheltuie 570.000 de euro pentru serviciile de curățenie în mijloacele de transport

Totodată, CTP a demarat altă licitație pentru asigurarea serviciilor de curățenie și igienizare. Valoarea estimată a contractului este de 2.857.155 lei, fără TVA, aproape 570.000 de euro. La procedură s-au prezentat societățile CFI Solution SRL (colaborator vechi al CTP) și Alpin Polaris SRL, ambele cu sediul social în Iași.

„Zilnic, entitatea contractantă își desfășoară activitatea de transport public de persoane la 9 capete de linie (Rond Dacia, Rond Copou, Rond Canta, Rond Dancu, Rond CUG Selgros, Rond CUG Tehnopolis, Rond Bucium, Rond Tătărași Nord și Rond Tătărași Sud). De luni până duminică, în ronduri se vor executa următoarele operațiuni de curățenie în tramvaiele și autobuzele Companiei de Transport Public: curățarea deșeurilor macro din spațiul călători, aspirarea/măturarea și spălarea scărilor și pardoselilor, ștergerea de praf a chederelor și a barelor de susținere, curățarea petelor accidentale de pe scaune și suprefețe vitrate”, se arată în caietul de sarcini.

Serviciile fac referire și la spălarea exterioară a autobuzelor și tramvaielor. Contractul se va derula pe o perioadă de 1 an. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor de servicii cu prețul cel mai mic. Angajații CFI Solution SRL au fost surprinși că nu executau serviciile de întreținere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *